selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 

Borvidékek

Magyar borok

Havas & Tímár Pincészet
Egri borvidék

Burger 2017 0.75l
2.250 Ft
db
B
Franom 2016 0.75l
4.300 Ft
db
Kékfrankos 2012 0.75l
2.700 Ft
db
Pinot Noir 2016 0.75l
3.200 Ft
2.800 Ft
db

 

A pincészet saját szőlőterülettel nem rendelkezik, azonban az első 2008-as szüret óta nagyon szoros együttműködésben dolgozunk szőlőtermelőinkkel. Ez nagyon fontos számunkra, mert hisszük és érzékeljük, hogy a minőség nagy részben a szőlőben dől el. Éppen ezért évről-évre egyre több tapasztalattal, gondos odafigyeléssel közösen végezzük a szőlő munkáit.
Ez azt jelenti, hogy minden kézi munkában, metszésben, kötözésben, hajtásválogatásban, fürtválogatásban és természetesen a szüretben is aktívan részt veszünk.

Borászati filozófiánk az, hogy a bort csak kifogástalan minőségű, egészséges és technológiailag teljesen érett szőlőből, minimális macerálással, lehető legkevesebb fejtéssel, természetesen készítsük, azért, hogy ne veszítsünk illat- és ízanyagokat. Ez a fehérbor készítés technológiájánál kicsit nehezebb, de itt sem siettetjük azokat a folyamatokat, amik természetes úton is végbemennek. A boroknak meg kell adni az időt az öntisztulásra és a stabilitás elérésére. A folyamatos kóstolásoknál úgyis kiderül, hogy eljött-e a palackozás ideje, ami szinte a legnagyobb ?nyúzás? a bor életében. Ezt pihentetés, palackos érlelés követi, hogy az adott tételt a legjobb formájában mutathassuk be fogyasztóinknak. A címkézés és kartonozás mindig megrendelés alapján történik. Ennek azért van fontos szerepe, mert minden címkét egyesével, szárazpecséttel látunk el, mely egyedivé teszi boraink megjelenését és garanciát ad annak eredetiségére, minőségére.

Havas & Tímár Pincészet

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Havas & Tímár Pincészet -

ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio