selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 

Borvidékek

Magyar borok

Weninger Pincészet
Soproni borvidék

"Sopron" 2014 0.75l
2.150 Ft
db
Cabernet Franc - Frettner 2013 0.75l
10.400 Ft
db
Kékfrankos 2016 0.75l
3.500 Ft
db
Kékfrankos - Steiner 2013 0.75l
10.400 Ft
db
Merlot-Cabernet Sauvignon 2015 0.75l
3.150 Ft
db
Syrah 2015 0.75l
4.100 Ft
db

 

A borászatnak Balf, a Fertőtó déli csücskénél található, csendes falucska ad otthont. Lehet, hogy a település parányi, ám az itt honos csend annál hatalmasabb. Az ég, a föld és a víz együttese olyan tájat alkot itt, amely méltán lett az UNESCO Világörökség része. A változás hívatlan vendég errefelé - sem az emberek, sem a csend nem fogadják mindig szívesen. Azonban ha kitartó érdeklődéssel, de lárma nélkül érkezik az ember, szabadon róhatja a maga útjait a tájon, a fészkelő gólyák jóindulatú tekintetétől kísérve.

Bár a hegyoldalba vájt pincében szunnyadó hordók nyugalmát semmi sem zavarhatja meg, a látogató számára azért sok egyéb látnivaló akad. A feldolgozó-épület oldalához egy további négyszögletes tömb csatlakozik; ebben található az iroda és a kóstolószoba is. Az utóbbi mázas hátfalába vágott ablakon át a feldolgozó életébe kaphatunk bepillantást, illetve egy szakaszon figyelemmel kísérhetjük a bor pincéig vezető útját. Ha a kóstolóteremben állva az ellenkező irányba fordul a tekintetünk, a hatalmas ablakon át a tóra nyíló csodálatos kilátásban gyönyörködhetünk - akár a szőlők a domboldalon. Az új borászat a 2006-os szürettel állt működésbe.

Franz Reinhard Weninger meggyőződése, hogy borai egyediségét a természeti erők adott konstellációja hozza létre, ezért szigorúan csak akkor avatkozik be a spontán folyamatokba, ha az végleg elkerülhetetlen. A szőlőben és a pincében egyaránt tartózkodik a radikális változtatások erőltetésétől, inkább szereti hagyni, hogy a dolgok menjenek szépen a maguk útján. Ezzel éri el, hogy a helyi talaj, klíma és fekvések tulajdonságai - egyszóval a terroir - a lehető legtisztább, legegyszerűbb formában jelenjék meg a borban.

Weninger Pincészet

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Weninger Pincészet -

ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio