selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
Royal Tokaji logó


Royal Tokaji

Tokaji Aszú 5 puttonyos Betsek - FIRST DECADE 1991

Tokaj-hegyaljai borvidék

33.000 Ft
db
Egységár: 86.842 Ft / liter
Áraink bruttó árak
     
Fehér
édes
0.38 liter
Tokaji Aszú 5 puttonyos Betsek - FIRST DECADE 1991 0.38
Megjegyzem |

Termékismertető

A Royal Tokaji az első 10 év muzeális készletéből 1,746 (375ml) palackot bocsátott piacra. Ez az egyedülálló piaci megjelenés egyszeri alkalom, és szervesen kapcsolódik a Tokaji borvidék történelméhez. A First Decade kollekció 1990 és 1999 közötti 5 és 6 puttonyos aszúkat, valamint dűlőszelektált aszúkat tartalmaz a Betsek, Birsalmás, Szt. Tamás és a Nyulászó dűlőkről. A borászat csapata és Kovács Zoltán, ügyvezető igazgató év elején vizsgálták meg a muzeális készletet. Minden egyes palackot felnyitottak és megkóstoltak, majd a hibátlan palackokat újra lepalackozták. A palackok mindössze 15%-a lett nem megfelelőnek minősítve. A First Decade kollekció nagy szerepet játszik a legendás Tokaji borvidék történelmében, mely folyékony formában testesíti meg a borászat első évtized munkáját. A First Decade borok együttesen mutatják be a Royal Tokaji első lépéseit a legendás Tokaji borok újjászületésének útján.

Aszú

Aszú

A meleg nyár, a nedves korai őszi idő, majd a kellemes, száraz vénasszonyok nyara, az optimális érés feltételének nélkülözhetetlen kellékei. A különleges mikroklíma, az esőzések következében kialakuló páradús levegő, a reggeli harmat és az enyhe szeptemberi szél segítik elő a Botrytis Cinerrea kifejlődését. A nemespenész hatására a szőlő aszúsodni kezd, folyamatosan veszít nedvességtartalmából. Ennek köszönhetően a szemekben lévő aroma és illatanyagok koncentrálódnak és ezek adják az aszúborok utánozhatatlan aromáját, zamatát.
Az aszúbor készítése során a nemespenész által keletkezett aszúszemeket, az évszázados recept alapján száraz alapborral házasítják - 1 gönci hordó (136 liter) borhoz 3-6 puttonnyi aszúszemet ( 1 puttony kb. 22-25 kg ) adnak. Az illat és zamatanyagok kifejlődéséhez több éves tölgyfahordós érlelés szükséges.

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Tokaj-hegyaljai borvidék
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio