selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
Frittmann Borászat logó


Frittmann Borászat

Kunsági Ezerjó 2017

Kunsági borvidék

1.300 Ft
db
Egységár: 1.733 Ft / liter
Áraink bruttó árak
     
Fehér
száraz
0.75 liter
Kunsági Ezerjó 2017 0.75
Megjegyzem |

Termékismertető

Zöldessárga színű bor, amelynek nemcsak színe, hanem – citrusos, zöldalmás, fehér szirmú virágos, őszibarackos jegyeitől – az aromatikája is friss hatású. A test könnyed, a szerkezet lendületes, hála az arányos alkoholtartalomnak és a dinamikus savérzetnek, amelyek feszessé teszik a kortyot. Egyenes, jó arányokkal bíró, izgalmas bor a Kunság egyik jellegzetes szőlőfajtájából.

A fresh wine with a fruity bouquet and taste, made by reduction technique. Ezerjó is recommended at a temperature of 12 -14°C, as an accompaniment to poultry and fish dishes and cheeses.

Ezerjó

Ezerjó

A 19. század második felében a Felső-Duna mentéről terjedt el és számos borvidékünkön jó termesztési feltételekre talált. Elsősorban a móri borvidék nevével összekapcsolódva vált ismertté, de Pannonhalma-Sokoróalja és az Alföld is bővelkedik e fajtában. Savas, kemény, visszafogottan illatos bora lehetővé tette, hogy a kevésbé karakteres borokat termő területeken is eltartható és jó beltartalmi értékekkel bíró bort készítsenek belőle. Jobb évjáratokban magas cukorfokot is el tud érni, amiből igen karakteres, testes, férfias bor készíthető. Kiemelkedő évjáratok esetén még aszút is készítettek belőle Móron, ami jelzi, hogy más hungaricumhoz hasonlóan sokféle módon hasznosítható. Karakteres savai révén hosszabb érlelést is lehetővé tesz.

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Kunsági borvidék
Frittmann Borászat
Frittmann Borászat
Frittmann Borászat
ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio