selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
Szőke Mátyás és Zoltán  logó


Szőke Mátyás és Zoltán

Mátrai Muscat Ottonel 2017

Mátrai borvidék

1.750 Ft
db
Egységár: 2.333 Ft / liter
Áraink bruttó árak
     
Fehér
félédes
0.75 liter
Mátrai Muscat Ottonel  2017 0.75
Megjegyzem |

Termékismertető

Reduktív muskotály a Mátrából, intenzív, parfümös illat, hosszú utóíz jellemzi. Szájban jó koncentráció és élénk savak. Remek fajtajelleges karakter a Szárazvölgyről. A bor édessége és savtartalma harmonikus egységet alkot. Egyes helyeken csemegeszőlőként fogyasztják, máshol mazsola vagy szőlőlé alapjának használják. Mi a borkészítés mellett döntöttünk, a szőlő ízét nagyszerűen adja vissza. Bora illatos, zamatos, dübörög benne a muskotály jelleg. Igazi csemege desszertek mellé.

We highly recommend to you the semi-sweet sort of Muscately from Mátraalja. The intensive but not strong fragrances and bouquet recall perfumes (orange blossoms). Alcohol, acid and sugar content of this wine wonderfully harmonise with its bouquet and scent. It is a splendid dessert wine.

Ottonel muskotály

Ottonel muskotály

Moreau Róbert francia kertész állította elő a XIX. század közepén. Minthogy a Chasselas-hoz hasonlít feltételezhető, hogy egyik szülője ez a fajta lehetett. A másik szülő bizonytalan. Fürtje kisméretű , hengeres vagy kissé vállas formájú, közepesen tömött, a fürtkocsánya rövid. Bogyói kicsik, esetleg közepesek, gömbölyűek, fehéres-sárga alapszínűek, rozsdás foltokkal a napos oldalukon, ropogósak, lédúsak, kissé vastag héjúak, de a héj nem rágós. Bora kitűnő illatú és zamatú, gyakran lágy karakterű, önálló forgalmazásra és házasításra kiválóan alkalmas.

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Mátrai borvidék
Szőke Mátyás és Zoltán
Szőke Mátyás és Zoltán
Szőke Mátyás és Zoltán
Szőke Mátyás és Zoltán
Szőke Mátyás és Zoltán
Szőke Mátyás és Zoltán
Szőke Mátyás és Zoltán
ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio