Az Év Bortermelője díj nyertese...
Szűrők
Betöltés...
Címkék
Az Év Bortermelője díj nyertese Lamport József tiszteletére összeállított 6-os válogatás.
Illatában intenzív vörös bogyós gyümölcsök, cédrus és egy kis menta. Kóstoláskor telt, gazdag, érett ízében főleg piros ribizli kevés dohány és fekete bors. Alkoholtartalom (V/V) 13%
Kiemelkedő bor, melyhez a szőlő Mendoza Uco-völgyében terem, ahol egyedi termesztési körülmények révén a Malbec hihetetlenül koncentrált gyümölcsöket ad. Alkoholtartalom (V/V) 13%
Illatában és ízében is az újvilági típusú sauvignon blanc tipikus jegyeit hordozza magán ez a bor. Lime, bodza, csalán, zöldfűszerek, cassis, mind friss és dinamikus aromatikát adnak. A feszes savakat némi maradékcukor kerekíti, jó egyensúlyú, könnyen szerethető bor.
A chardonnay illatában vajas és vaníliás jegyek keverednek, a hordós érlelésre utalva. Ízben is érezni a pörkölési aromákat, mellette sárga húsú alma, körte, sárgadinnye és édesfűszerek. Intenzív ízeket felvonultató, komoly beltartalmú bor, kerek savakkal. Alkoholtartalom (V/V) 14%
ELŐRENDELÉS! Átvehető 2025 November 20. csütörtöktől!! Nagy és sötét gyümölcsös. Lágy, jó textúrájú, enyhe sós ízzel és jó koncentrációval. Kezdésnek kiváló!
Az ÁTS pincészet második cuvée-je, három fő tokaji fajta Furmint (60%), Sárgamuskotály (30%) Hárslevelű (10%) házasításából készült elegáns, déligyümölcsös karakterű, nemes, édes bor. Igazi desszertbor, melyet akár libamájhoz, akár desszertekhez is kínálhatunk. Fogyasztását 10-12 C°-on ajánljuk. Palackozva: 6402 db
Mád egyik meghatározó dűlőjéről, a Szent Tamásról, 50 évnél idősebb tőkékről, fahordós erjesztéssel és érleléssel készült bor, melyben a Furmint jellegzetes karaktere mellett megjelenik a dűlőre jellemző ásványosság is. Füstölt halakhoz, vörös húsokhoz vagy önállóan fogyasztva ajánljuk, 10-12 C°-on. Alkoholtartalom (V/V) 12%
A mádi Szent Tamás és Betsek dűlőről származó, Furmintból készült, tartályos erjesztésű és fahordós érlelésű bor, friss, ropogós, gyümölcsös ízekkel. Halakhoz, fehér húsokhoz, salátákhoz ajánlott, 10-12 C°-on fogyasztva.
3 borásznő Bárdos Sarolta, Bodó Judit és Berecz Stephanie közös bora, amely 2011-től minden évjáratban elkészült. Nagyrészt Furmint és kisebb részben Hárslevelű házasítása, 3 település 3 dűlőjéből. Szóval egy igazi borvidéki bor.
A Marlborough Sauvignon Blanc egyedülálló mélységét és komplexitását bemutató gazdag, jól lekerekített klasszikus érett trópusi gyümölcsöket és citrusos jegyeket kínál, ásványos fűszeres lecsengéssel. Friss, élénk, lágy és rétegzett szép bor.
Tüzes és lendületes illatát az aszalt piros bogyós gyümölcsökre hajazó zamata egészíti ki. Ropogós, gazdag, kissé édeskésen tüzes.
Illatos, friss, ropogós, könnyed, igazi nyári bor a Mátrából. Mintha csak egy fürt szőlőbe harapnánk. Tartályos tétel.
Gyümölcsös, illatos, könnyed akár csak a Mátrai borvidék vezérszavait hirdetné; nem hiába vált a borvidék zászlósborává is. Parfümös, zamatos, elegáns. Ajánlom; jól behűtve könnyű párolt húsokhoz, sült szárnyasokhoz, üzleti tárgyalások nyakkendőlazító levezető társaként.
Nem az a feszes német stílus, de egy igazán populárisra és gyümölcsösre sikeredett Rajnai Babiczki Laci-tól. Nagyon szerethető, nagyon itatja magát, nem fog maradni a palackban másnapra az garantált! Igazi nyári bor a Mátrából!
Frissen vágott fűre és déli gyümölcsökre emlékeztető illat világát szépen követik a zamat gazdag aromái is. A közel 5 gramm/liter maradék cukortartalma (szinte észrevétlenül) pedig még behízelgőbbé teszi a bort.
Királyleányka, Hárslevelű, Furmint, fiataltól az idős tőkékig, Bonyhádtól Siklósig a Pannontáj szőlőiből készült tudatos házasítás. Hidegen erjedt, 6 hónapig érlelt. Nyitás után folyamatosan fejlődő illattal. Populáris, ismét nagyon szerethető bor.
Tartályban erjedt és fél évig ott is érett. Ropogós, gyümölcsös, de izgalmas, sűrű és gazdag villányi vörösbor.
Hárslevelű, Furmint Minerális karakter mind illatban, mind ízben. Bontás után is napokig élvezhető, éterikus, igazi underground fehérbor.
Nyolc hónapon keresztül, fele-fele arányban acéltartályban és hordóban érlelt bor, elegáns, visszafogott tanninszerkezet, fajtához hű áttetsző megjelenés, nagy mélységekkel és nagy magasságokkal.
100% Bio, ALKOHOLMENTES Cabernet Franc, Furmint, Hárslevelű zöld szőlőlé. Füves, zöldes, citrusos karakter. Feldobja az ízeket a konyhában, salátákhoz, öntetekbe, pácokhoz, főzelékekbe, limonádékhoz.