A megszokott Zweigelt rosé idén egy...
Szűrők
Betöltés...
Címkék
A 100 éves bölcs tőkék sokat tudnak mesélni, és elképesztő csodákra képesek. A Kadarka játékosan fűszeres illata, friss savai, könnyed és elegáns íze mindenkit elvarázsol.
Dűlőnk egy szűk nyiladékon keresztül közelíthető meg, ami később kitágul és egy teljesen zárt, védett és napfényes völgy rendszert képez. A magasabb hőösszegtől, az elegáns illat és a Kékfrankosra jellemző gyümölcsösség mellett megdöbbentően finom, és telt ízek jelennek meg a borban. A kékfrankos átlényegült változata.
80% merlot, 5% cabernet franc, 5% cabernet Sauvignon, 6% Syrah, 4% Kékfrankos Csúcsborunk különös gondossággal készült, legjobb dűlőinkből származó fajták házasításából. Illatában gazdag és buja gyümölcsösség, ízében finom elegancia és gyönyörű egyensúly.
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Kékfrankos, Merlot, Syrah, Carmenere Kivételes házasítás, mely képviseli mindazt, amit a lösztalaj az egész világon közvetít. Gyönyörű telt gyümölcsösség, kerek tanninok és kedvesség. Végtelen elegancia Szekszárd völgyeiből.
A szekszárdi történelmi borvidék legrégebbi fajtája a Kadarka. Játékosan fűszeres illata, nem túl nehéz, ugyanakkor karakteres ízképe mindenkit elvarázsol.
Egy tradicionális házasítás. Illatában szép gyümölcsösség, ízeiben összetett, gazdag fűszeresség jelenik meg kifogástalan egyensúly mellett. Egy igazi szekszárdi Bikavér.
Egy igazi szekszárdi Merlot, tele élettel. Vibráló friss karakter, szép egyensúly, hosszú lecsengés. Egy ölelés.
Tartalmas és gyümölcsös rozénk könnyű ételek, és nyáresti beszélgetések méltó kísérője.
Halvány sárga színű, kiemelt illatintenzitású reduktív bor. Illatában a francia Sauvignon Blanc-t idézi, amely vezető illatjegyei az egres, a citrom, a grapefruit a vágott fű és a bodza. Ízében a bor száraz és citrusokban gazdag, közepes testtel, közepes alkohollal és intenzív savszerkezettel.
Maga a nyár palackba töltve, mi pedig a nyár hangulatát egész évben szeretjük élvezni. A siller mélyebb gyümölcsös ízeket ad, mint egy rozé, de több könnyedséget és lezserséget, mint egy vörösbor. Szerintünk ezek a tulajdonságok remekül állnak a kékfrankosnak, így ebből a szőlőfajtából készítjük el.
Rendkívül elegáns, a termőhelyi karaktert előtérbe helyező bor, visszafogott aromatikájában fehér gyümölcsökkel, friss nyári almával, épp csak érintésnyi csonthéjasokkal. Ezzel az évjárattal szintet lépett a birtok eddig is remek chardonnay-ja; alighanem köszönhetően a méltán jóhírű burgundi François Frères 300 literes, light pörkölésű hordóinak is,...
Finoman köves, mellette virágos, szőlős jegyek, maszkulin korty, szinte felpezsgő savérzet. Tartályban és hordóban érett.
Érett, de nem túlérett Zweigelt szőlőből, korai szürettel. A bogyózott, zúzott szőlő a derítés után, magas hőfokon pasztörizálva került palackba, ahol így 3 évig megtartja friss zamatait. Hidegen, tisztán, vagy szódával, fröccsnek óriási.
Érett, de nem túlérett Zenit szőlőből, korai szürettel. A bogyózott, zúzott szőlő a derítés után, magas hőfokon pasztörizálva került palackba, ahol így 3 évig megtartja friss zamatait. Hidegen, tisztán, vagy akár szódával, fröccsnek!
Szeptember 3-án a hatéves fertőbozi Apollónia dűlőről 19 mustfokkal szüretelve. Irányított erjesztéssel, 10 napig erjedt tartályban. Finoman marcipános, licsis illat és ízvilág jellemzi. Ahogy megszokhattuk már az előző évjáratokhoz hasonlóan testesebb, tüzesebb stílust képvisel.
A szüret szeptember 29-én volt, soha még ilyen későn nem szedték a primőrnek való szőlőt a fertőbozi a Apollónia földeken! Sikerült a teljes érettséget elérni. Néhány fürt már-már töppedni kezdett. Illatában rumos, meggyes jegyeket mutat, ami kiegészül finom, nem pörkölt fás jegyekkel.
A megszokott Zweigelt rosé idén egy árnyalattal sötétebbre sikeredett. A komolyabb szín tömörebb beltartalmat is ígér. Rágható, meggyes, cseresznyés gyümölcsösség. A fertőbozi Gradina dűlő öreg tőkés termése 17,8 mustfokkal szüretelve. Pár gramm saját, természetes maradék cukor maradt a borban, nem lett sűrítménnyel feljavítva. Tartalmas, s egyben trendi...
Az aranyszínű bornak első szippantásra fűszeres-mézes illata van, amelyből idővel narancs és őszibarack bontakozik ki. Az édes bor intenzív, gazdag lehengerlő ízekkel és hosszú lecsengéssel bír.
Friss, ropogós, lendületes. Grapefuitos, borsmentás, enyhén sós, kerek savakkal. Remek fröccsbor a kánikulában.
A Duennium a múlt, a jelen és a jövő különleges találkozása. Címkéjén a páfrányfenyő (Ginkgo biloba) jele az örökkévalóságot szimbolizálja. Hordóválogatás, a Vylyan zászlós bora.
A szőlő a Mandolás és a Gombás dűlőinkből származik. A Cabernet Franc fajta Villányban találta meg természetes otthonát, borát ezért Villányi Franc-nak hívjuk és valljuk, hogy az elegancia és a harmónia megtestesítője.