Gyártók

Akciós termékek

Információ

Lista rendezése gyártónként St. Andrea

Birtok filozófiánk egyszerű. A Borminőség a szőlőterületen dől el. Szeretnénk a meglévő szőlészeti, borászati ismeretek és a klasszikus módszereket ötvözése révén nagyon eredeti borokat világra segíteni.


Biztos vagyok benne, hogy miden „hithű” borász arra vágyik, hogy olyan terméket készítsen egyszer, mely igazán nagy elismertséget eredményez a bor, a birtok és önnön szakmai megítélése szempontjából. Ez éltet, hajt és ösztönöz bennünket. Szeretnénk bebizonyítani, hogy mi is képesek vagyunk igazi alkotásokra, képesek vagyunk felejthetetlen gyönyöröket nyújtó borok készítésére.


(…) és ha valaki elér a minőségi szint eme nagyságára, melyet töretlenül, állhatatosan, évtizedeken át képes megtartani méltán válhat birtoka presztizs birtokká és terméke ikonborrá, mely további lelkes borászok ösztönzője lehet.

- dr. Lőrincz György


A St.Andrea szőlőbirtok birtokigazgatója és borásza. 2006-ban Az év kedvelt borásza, 2008-ban Borászok Borásza, 2009-ben az év bortermelője Magyarországon.


 Magyarország ÉK-i részén, a Bükk hegység lábánál terül el. 5340 hektár, 62 szőlőfajta.


Az évszázadok során mind a fehérszőlő, mind a kékszőlő termelése is elterjedt. A borvidék két kiemelt, eredetvédelemmel ellátott bora az Egri Csillag és az Egri Bikavér.


Éghajlati adottságai alapján inkább hűvösebb borvidék, mely természetesen tetten érhető az itt termelt borok karakterében si úgy, mint izgalmas savak, gazdag aromák, nem túlzó tanninok és elegancia.


A termőtalaj igen összetett és változatos. Meghatározó a vulkáni eredetű riolit-tufa altalaj melyet elsősorban igen kötött, mély, gazdag agyagtartalmú barna talaj borít. De vannak olyan termőhelyek ahol megjelenik a mész, a pala, a zeolit, a márga és a homokkő is.

Mutat 1 - 7 / 7
Mutat 1 - 7 / 7
 SimplePay vsrli tjkoztat