Információ

Gyártók

Akciós termékek

Beszállítók

Nincs beszállító

Lista rendezése gyártónként Gere Tamás Pincészet

Pincészetünk teljes mértékben családi vállalkozás, mely évtizedek óta szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik Magyarország legdélebbi és egyben legnépszerűbb borvidékén, a Villányi Borvidéken.  Az első saját palackozású borunkat 1988-ban ...

Pincészetünk teljes mértékben családi vállalkozás, mely évtizedek óta szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik Magyarország legdélebbi és egyben legnépszerűbb borvidékén, a Villányi Borvidéken.  Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, mely révén mára már az ország legismertebb pincészeteinek egyikévé váltunk. Gere Tamás neve 25 éve jelent egyet a piacon a kiemelkedő minőséggel.


Jelenleg 35 hektáron gazdálkodunk. Ültetvényeink a borvidék legjobb adottságú területein helyezkednek el. A minőség elkötelezettjeként kizárólag palackozott borok előállításával foglalkozunk. Éves termelésünk 250 – 300 ezer palack közé tehető. Termékpalettánkban egyaránt megtalálhatóak a fehér, rosé és vörösborok. Boraink 2006 óta az egész borvidékre kiterjedő eredetvédelmi rendszer keretében kerülnek forgalomba ( DHC Villány ).
A termelés nagyjából 80 % - át az alapsorozat ( DHC Classicus ) borai adják, míg a válogatás sorozat borai ( DHC Premium ) csak néhány ezres tételben készülnek. A forgalom döntő részét is így a Classicus borok adják, melyek elsősorban nagyáruházakban  jelennek meg. Prémium boraink ezzel ellentétben kifejezetten a gasztronómia és borszaküzletek számára készülnek kis mennyiségben.Az egyre növekvő igények miatt a 2000-es évek eleje óta folyamatosan fejlesztjük és bővítjük technológiánkat és szolgáltatásainkat. 2002 – ben készült el új villányi palackozó üzemünk és vendéglátó egységünk. Majd 2006-ban a jelenleg 20 fős panziónk, most már konferencia teremmel is bővítve. A 2010 szüretet pedig már a kétszeresére bővített és új technológiával felszerelt feldolgozó üzemünkbe zajlott.Munkánk során mindenekelőtt a terroir jegyek megőrzését tartjuk szem előtt a tradicionális borkészítéssel karöltve természetesen. Különösen fontos célkitűzés borászatunk számára a magyar fajták megőrzésének és népszerűsítésének kérdése is.
Célunk mindenekelőtt palackba zárni Villány egyedi adottságait és hangulatát.


Gere Tamás Pincészet


Bővebben
Mutat 1 - 8 / 8
Mutat 1 - 8 / 8
 SimplePay vsrli tjkoztat