Címkék
Pincészetünk teljes mértékben családi vállalkozás, mely évtizedek óta szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik Magyarország legdélebbi és egyben legnépszerűbb borvidékén, a Villányi Borvidéken. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban ...
Pincészetünk teljes mértékben családi vállalkozás, mely évtizedek óta szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik Magyarország legdélebbi és egyben legnépszerűbb borvidékén, a Villányi Borvidéken. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, mely révén mára már az ország legismertebb pincészeteinek egyikévé váltunk. Gere Tamás neve 25 éve jelent egyet a piacon a kiemelkedő minőséggel.
Jelenleg 35 hektáron gazdálkodunk. Ültetvényeink a borvidék legjobb adottságú területein helyezkednek el. A minőség elkötelezettjeként kizárólag palackozott borok előállításával foglalkozunk. Éves termelésünk 250 – 300 ezer palack közé tehető. Termékpalettánkban egyaránt megtalálhatóak a fehér, rosé és vörösborok. Boraink 2006 óta az egész borvidékre kiterjedő eredetvédelmi rendszer keretében kerülnek forgalomba ( DHC Villány ).
A termelés nagyjából 80 % - át az alapsorozat ( DHC Classicus ) borai adják, míg a válogatás sorozat borai ( DHC Premium ) csak néhány ezres tételben készülnek. A forgalom döntő részét is így a Classicus borok adják, melyek elsősorban nagyáruházakban jelennek meg. Prémium boraink ezzel ellentétben kifejezetten a gasztronómia és borszaküzletek számára készülnek kis mennyiségben.
Az egyre növekvő igények miatt a 2000-es évek eleje óta folyamatosan fejlesztjük és bővítjük technológiánkat és szolgáltatásainkat. 2002 – ben készült el új villányi palackozó üzemünk és vendéglátó egységünk. Majd 2006-ban a jelenleg 20 fős panziónk, most már konferencia teremmel is bővítve. A 2010 szüretet pedig már a kétszeresére bővített és új technológiával felszerelt feldolgozó üzemünkbe zajlott.
Munkánk során mindenekelőtt a terroir jegyek megőrzését tartjuk szem előtt a tradicionális borkészítéssel karöltve természetesen. Különösen fontos célkitűzés borászatunk számára a magyar fajták megőrzésének és népszerűsítésének kérdése is.
Célunk mindenekelőtt palackba zárni Villány egyedi adottságait és hangulatát.
Gere Tamás Pincészet
Tiszta érett színvilág a pohárban. Karakteres illatát a fűszerek és a feketebogyós gyümölcsök vezetik és melyet a hordós jegyek koronáznak meg. Ízében kissé fanyarkás gyümölcsök vezetik a sort. A sav tannin arány szép egyensúlyban van, amihez hosszú emlékezetes korty párosul. Alkohol: 13,5 % Sav: 5,5 g/l Cukor: 0 g/l
Különlegességét 6 literes mivoltjával érte el ami így nélkülözhetetlen egy jó házibulihoz, vagy ha imponálni akarsz, belépőnek sem rossz Villány legférfiasabb bora, elegáns illatokkal, gazdag, finom savakkal és cserzőanyag tartalommal.
A pohárba tiszta világos szín fogad, melyhez intenzív illat párosul. A virágos jegyek közül a kamilla jut vezető szerephez. Kóstolva a fehérhúsú gyümölcsök tipikus ízei és némi virágos jegyek egyvelegével találkozunk. A kortyot egy mandulás kesernye zárja.
Tiszta, elegáns szín fogad a pohárban. A szokásostól eltérően nem a kékfrankos jut vezető szerephez, hanem a cabernet sauvignon lép színre. A megszokottól kissé más a stílus. Elegánsabb, markánsabb, most egy picivel magasabb tanin tartalommal bír. A fanyar gyümölcsök mellet az édesfűszerek és a hordó fűszerei is helyet kapnak. A csipkebogyós lecsengés már...
Illatában a puncs és a szamóca jegyei keverednek az édesfűszerekkel. Ízében már a piros bogyós gyümölcsök és a szamóca fedezhető fel melyet a hordó fűszerei tesznek pikánssá. Szép alkohol-tannin egyensúly, mely megalapozza az izgalmas és hosszú kortyot.
Pohárba kerülve tiszta, bíbor színnel találkozunk. Fajtajelleges illat, némi virággal, de főként meggy hangsúllyal.
Intenzív és édeskés illat mellett szép savgerinccel találkozunk, mely kellő tartást biztosít, hogy mindig friss és üde bor kerüljön a pohárba.