Címkék
Hiszünk a Garam-mente kimagasló adottságaiban és egyediségében. Borainkkal szeretnénk hozzásegíteni borvidékünk Európa bortérképére való mielőbbi visszakerülését, ezért a szőlőt alacsony kordonon, kis terheléssel műveljük, borainkat pedig hagyományos módon, fahordókban spontán erjesztjük majd érleljük.
Hiszünk a Garam-mente kimagasló adottságaiban és egyediségében. Borainkkal szeretnénk hozzásegíteni borvidékünk Európa bortérképére való mielőbbi visszakerülését, ezért a szőlőt alacsony kordonon, kis terheléssel műveljük, borainkat pedig hagyományos módon, fahordókban spontán erjesztjük majd érleljük.
Célunk, hogy mindenkori tudásunk szerint, a helyi adottságokra alapozva, élménygazdag, elegáns borokat készítsünk.
A természethű, tiszta ízű bor nem más, mint sok-sok letisztult apró mozzanat összessége - szőlőben és pincében egyaránt.
Előnyben részesítjük borvidékünk hagyományos fajtáit: a furmintot, a hárslevelűt, a juhfarkot, a kékfrankost és a kadarkát.
Világfajták közül pedig a rajnai rizlingen és a pinot noir-on van a hangsúly. Két házasított borunknak kiemelt figyelmet szentelünk, az egyik a GRANUM (a garami dűlőről), melyben világfajták - tramini, pinot blanc, sauvignon blanc és olaszrizling - egyesülnek. A másik a SUPER GRANUM (a garam fölötti dűlőről), mely kárpát-medencei fajták házasítása hárslevelűvel, furminttal, juhfarkkal és sárfehérrel.
Pincészetünk régi vágya, hogy visszaszerezze a Garam-menti falvak egykori fényét, hogy ismét jól működő borvidék, illetve ami ennél is több: turisztikai kistérség legyen a három folyó, a Garam, a Duna és az Ipoly találkozása.
Ehhez elengedethetetlen, hogy a borok mellett felépüljön a helyi alapanyagokra, helyi munkaerőre és helyi hagyományokra épülő gasztrokultúra és turizmus.
A kezdeményezés egyik fontos eszköze a „GARAM-MENTE” védjegy, amit azok a termékek kapnak meg a tervek szerint,
melyeket ebben a régióban termesztenek, és amelyek kiemelkedő minőséget képviselnek.
Az egyik ilyen termék a Bott Frigyes tökmagolaj, melynek alapanyaga Ipolyszalkáról, egy közeli faluból származik. Készítése során helyi asszonyok kézzel szedik ki az olajnak való, héj nélküli tökmagot kifejezetten az erre a célra termelt narancsszínű tökből.
A későbbiekben szeretnénk, ha egyre több termék viselné ezt a védjegyet.
Hosszú, nemes és arányos kékfrankos, filigrán, mégis nagyon tartalmas. Izgalmas, elegáns és nagyon gazdag.
Teás, virágos illat, friss, jól iható szerkezet. Határozottan felismerni, hogy ez egy Bott Frigyes rajnai.