Címkék
1974-ben, amikor még mind a ketten a Kertészeti Egyetem padjait koptattuk, a feleségem és én is, volt egy álmunk: mi Villányban szeretnénk élni, szőlőt szeretnénk termelni és a saját borunkat inni.
1975-ben még szintén egyetemi hallgatóként már telepítettük is az első ¼ ha-s szőlőterületünket Kisharsányban, a Bocor dűlőben. Azóta is folyamatosan álmodtunk és álmodunk újabb szőlőt, pincét, panziót és szép lassan, csendben az elmúlt évtizedekben már felnőtt gyermekeinkkel ezeket az álmainkat megvalósítottuk.
Mi, a Polgár Pincészetnél ma is hiszünk Villányban, a Villányi Borvidék különlegességeiben, földjeiben, az Isten áldását is hozó déli Nap sugaraiban.
Hiszünk önmagunkban, de hiszünk az emberekben is, csakúgy, mint a villányi földben termelt szőlő különleges energiájában és a kézműves igényességgel készített boraink tisztaságában.
Hittel és szeretettel készítjük borainkat és hisszük, hogy ez a szeretet átjön borainkon és részesévé válik mindenki, aki kortyolja, fogyasztja azokat.
„Célunk, hogy a kézműves gondossággal szüretelt szőlőszemekből készült, elegáns, finom boraink egyedülálló élménnyel ajándékozzák meg a természetes ízek, a természetes borok kedvelőit.”
Villányi Borverseny 2014 Champion Díj A pincészet legkiválóbb házasítása, melyben csodásan ötvöződik a Syrah, a Cabernet Franc, a Cabernet Sauvignon és a Merlot. Igazi nagy formátumú izgalmas bor.
A pincészet legnagyobb gondoskodásával készült, kizárólag kimagasló évjáratokban készült csúcsbora!
Pirosas színű, üde gyümölcsös sillerbor. Illatában málnás, cseresznyés jegyek mellett a kadarkára jellemző édeskés, fűszeres vonások fedezhetőek fel. Kóstolva könnyű, rendkívül zamatos ízérzettel gyönyörködtet, mely halászlé, valamint paprikás ételek kísérőjeként páratlan választás.
Élénk rubin színű bor, lágy, bársonyos, melyben az elsődleges, a szőlőből származó aromák dominálnak. Fűszerekre, bogyós gyümölcsökre jellemző illatok jelennek meg benne hihetetlen gazdagsággal.
Portugieser, Merlot, Kadarka, Kékfrankos. Rubin színű, buja, gyümölcsös illatú, mely visszaköszön az ízében is.
Hagyományos villányi kékszőlő fajták házasításából született rozébor. A málna és a piros ribiszke aromáját illatában és ízében is hordozó, könnyű, élénk savtartalmú, rendkívül üde, elegáns bor.