Nincs beszállító
1974-ben, amikor még mind a ketten a Kertészeti Egyetem padjait koptattuk, a feleségem és én is, volt egy álmunk: mi Villányban szeretnénk élni, szőlőt szeretnénk termelni és a saját borunkat inni.
1975-ben még szintén egyetemi hallgatóként már telepítettük is az első ¼ ha-s szőlőterületünket Kisharsányban, a Bocor dűlőben. Azóta is folyamatosan álmodtunk és álmodunk újabb szőlőt, pincét, panziót és szép lassan, csendben az elmúlt évtizedekben már felnőtt gyermekeinkkel ezeket az álmainkat megvalósítottuk.
Mi, a Polgár Pincészetnél ma is hiszünk Villányban, a Villányi Borvidék különlegességeiben, földjeiben, az Isten áldását is hozó déli Nap sugaraiban.
Hiszünk önmagunkban, de hiszünk az emberekben is, csakúgy, mint a villányi földben termelt szőlő különleges energiájában és a kézműves igényességgel készített boraink tisztaságában.
Hittel és szeretettel készítjük borainkat és hisszük, hogy ez a szeretet átjön borainkon és részesévé válik mindenki, aki kortyolja, fogyasztja azokat.
„Célunk, hogy a kézműves gondossággal szüretelt szőlőszemekből készült, elegáns, finom boraink egyedülálló élménnyel ajándékozzák meg a természetes ízek, a természetes borok kedvelőit.”
A Syrah buja ős ereje és a Cabernet franc fűszeres kedvessége párosul ebben a borban. Az új nagy tölgyfahordós érlelésből származó aromák szépen keretezik a fajtákra jellemző áfonyás, meggyes illatokat és ízeket. Ajánljuk vörös húsokból készült ételekhez, sajtokhoz vagy esti lefekvés előtt egy jó könyvhöz.
Üde, fiatalos gyümölcsös fehérbor bodzavirágos, enyhén citromos illattal, mely szépen ötvözi a Chardonnay eleganciáját és az Ottonel muskotály báját.
Villányi Borverseny 2014 Champion Díj A pincészet legkiválóbb házasítása, melyben csodásan ötvöződik a Syrah, a Cabernet Franc, a Cabernet Sauvignon és a Merlot. Igazi nagy formátumú izgalmas bor.
A pincészet legnagyobb gondoskodásával készült, kizárólag kimagasló évjáratokban készült csúcsbora!
Ebből az évjáratból és kiszerelésből az utolsó palackok Aszaltas, érett illatok, szilva, füge, karamell. Ahogy nyílik, úgy erősödik fel illatban, zamatban a csokoládé, a fahéj, az aszalt erdei gyümölcsök. Jó savgerinc tartja. Most egy kétségtelen izgalmas, egyedi arcát mutatja. 500 palackot töltöttünk Magnumba, hogy a hosszú érlelésből származó előnyöket...
Friss, elég könnyed, illatában kicsit húsos, de jönnek a piros bogyósok is, szájban mindehhez egész jó sav társul. Visszafogott hordófűszeresség, de összességében semmiben sem túlzó, biztos kézzel összeállított bor.
Az optimális idejű új barrique hordós érlelésnek köszönhetően a Chardonnay adta gyümölcsösség és elegáns savak tökéletes harmóniában állnak a finom vanília és füstös aromákkal. Kóstolva száraz, savai pikánsak, teste telt, krémes, magával ragadó. Gazdag utóíze hosszan érződik. Gombás, enyhén füstölt húshoz és halakhoz ajánljuk.
Színe intenzív rubinvörös. Illata kellő levegőzés után intenzív, meggyes, málnás, áfonyás jegyekkel örvendeztet. Gazdag íz, aroma jellemzi, közepesen nagy testtel hosszú utóízzel párosulva.
Élénk rubin színű bor, lágy, bársonyos, melyben az elsődleges, a szőlőből származó aromák dominálnak. Fűszerekre, bogyós gyümölcsökre jellemző illatok jelennek meg benne hihetetlen gazdagsággal.
Portugieser, Merlot, Kadarka, Kékfrankos. Rubin színű, buja, gyümölcsös illatú, mely visszaköszön az ízében is.
Hagyományos villányi kékszőlő fajták házasításából született rozébor. A málna és a piros ribiszke aromáját illatában és ízében is hordozó, könnyű, élénk savtartalmú, rendkívül üde, elegáns bor.
Mély gránátvörös színű, kiegyensúlyozott, robosztus vörösbor. Mind illatában, mind ízében az erdei gyümölcsök aromái és a egzotikus fűszerek dominálnak. Kellemes tanninnal rendelkező, hosszú utóízű, elegáns vörösbor. Bélszínhez és vadpecsenyékhez ajánljuk.