Szűrők
Betöltés...
Címkék
Zenit-Szürkebarát Halvány zöldessárga szín. Kedves illatában virágokkal és üde gyümölcsökkel. Ízben fehér és sárga húsú gyümölcsök, friss alma és őszibarack, mellette fehérvirágos jegyek és citrusok. Üde és könnyed bor, lendületes savakkal és kirobbanó gyümölcsösséggel.
A chardonnay illatában vajas és vaníliás jegyek keverednek, a hordós érlelésre utalva. Ízben is érezni a pörkölési aromákat, mellette sárga húsú alma, körte, sárgadinnye és édesfűszerek. Intenzív ízeket felvonultató, komoly beltartalmú bor, kerek savakkal.
Az ÁTS pincészet második cuvée-je, három fő tokaji fajta Furmint (60%), Sárgamuskotály (30%) Hárslevelű (10%) házasításából készült elegáns, déligyümölcsös karakterű, nemes, édes bor. Igazi desszertbor, melyet akár libamájhoz, akár desszertekhez is kínálhatunk. Fogyasztását 10-12 C°-on ajánljuk. Palackozva: 6402 db
Mád egyik meghatározó dűlőjéről, a Szent Tamásról, 50 évnél idősebb tőkékről, fahordós erjesztéssel és érleléssel készült bor, melyben a Furmint jellegzetes karaktere mellett megjelenik a dűlőre jellemző ásványosság is. Füstölt halakhoz, vörös húsokhoz vagy önállóan fogyasztva ajánljuk, 10-12 C°-on.
A mádi Szent Tamás és Betsek dűlőről származó, Furmintból készült, tartályos erjesztésű és fahordós érlelésű bor, friss, ropogós, gyümölcsös ízekkel. Halakhoz, fehér húsokhoz, salátákhoz ajánlott, 10-12 C°-on fogyasztva.
A közepes intenzitású, bodzára, csalánra és fehér húsú gyümölcsökre emlékeztető illat frissességénél és mértéktartásánál fogva eleganciát tükröz. Kóstoláskor érezzük, hogy a borban egyenes ívet rajzol a közepesnél erőteljesebb savérzet és a citrusos ízek, amelyeket ugyanakkor őszibarackos, trópusi gyümölcsös zamatok, közepes test kísér. Hosszú...
Illatos, friss, ropogós, könnyed, igazi nyári bor a Mátrából. Mintha csak egy fürt szőlőbe harapnánk. Tartályos tétel.
Nem az a feszes német stílus, de egy igazán populárisra és gyümölcsösre sikeredett Rajnai Babiczki Laci-tól. Nagyon szerethető, nagyon itatja magát, nem fog maradni a palackban másnapra az garantált! Igazi nyári bor a Mátrából!
Frissen vágott fűre és déli gyümölcsökre emlékeztető illat világát szépen követik a zamat gazdag aromái is. A közel 5 gramm/liter maradék cukortartalma (szinte észrevétlenül) pedig még behízelgőbbé teszi a bort.
Az első évjárat, amikor az időben eltérő korú ültetvények közösen tudják, hogy mit is jelent a Szent Tamás 2017/ 1961. Elképesztő balanszot tud adni a komplexitás a könnyed eleganciával keveredve.
Nagyon tiszta, egyértelműen fajtajelleges illat. Fehér húsú gyümölcsökben tobzódhatunk, elsősorban érett alma, körte, őszibarack jelenik meg, de citrusok, grapefruit, éretlen banán, sőt fehér virágok, gyógynövények, és egészen finom pirított magvasság is felismerhető.
A Manósi dűlő körbe napozott lankáin érlelődött szőlőből készült ez a zöldes fehér színű, narancsvirágra emlékeztető parfümösen intenzív illatú primőr bor. Harmonikus savtartalmának és a friss muskotály szőlőre emlékeztető ízének köszönhetően 8 C° on ideális párosítása a szárnyasokból, halakból készült ételeknek.
A Manosi dűlő termése ez a tiszta illatában a bodzavirágra, paprikára, fekete ribiszkére emlékeztető jellegzetes intenzív illatú bor. Friss élénk savaival a könnyű hal és szárnyas ételek kiváló kísérőjeként ajánljuk.
Finom krémes, kellemes fa használattal. Érett ananász, alma és trópusi gyümölcsök jegyei gazdagítják.
Fajtajelleges illat. Ízben élénk, zamatos. Egyszóval egy jó ivású szürkebarát.
Halvány, zöldes fehér szín, élénk, friss, Szájban is fürge: virgonc savakkal a Balatonszőlőst ölelő Gella hegy oldaláról.
Illatában tipikus fajta jegyek, zöldfűszerek, fehérbors, citrusok, sárgabarack. Teltebb test, lendületes savérzet végén finom sósság.
Szőlőként kétféle alapanyagot termesztünk: az egyik egy magas mustfokú, lágyabb savgerincű változat, a másik alacsonyabb mustfokú, ám magasabb savtartalmú szőlőként kerül feldolgozásra.
Közepes intenzitású aranysárga szín. Illatában aszalt gyümölcsök, méz, citrusok és bodza keveredik. Kóstolva édes, gömbölyű savak, gazdag íz, érett-, lédús gyümölcsök, hosszú lecsengés jellemzik. Jó egyensúly, egy igazán szerethető hárslevelű.
A Bács hegy ajándékát a hagyományokhoz ragaszkodva új tölgyfa hordóban 6 hónapig érleltük. A bazalt alapú, agyagos talajnak köszönhető nagy komplexitású, keserűmandulára emlékeztető utóízű és magas Magnézium tartalmú kiváló bor.