Szűrők
Betöltés...
Címkék
Illatában és ízében is az újvilági típusú sauvignon blanc tipikus jegyeit hordozza magán ez a bor. Lime, bodza, csalán, zöldfűszerek, cassis, mind friss és dinamikus aromatikát adnak. A feszes savakat némi maradékcukor kerekíti, jó egyensúlyú, könnyen szerethető bor.
A chardonnay illatában vajas és vaníliás jegyek keverednek, a hordós érlelésre utalva. Ízben is érezni a pörkölési aromákat, mellette sárga húsú alma, körte, sárgadinnye és édesfűszerek. Intenzív ízeket felvonultató, komoly beltartalmú bor, kerek savakkal. Alkoholtartalom (V/V) 14%
Az ÁTS pincészet második cuvée-je, három fő tokaji fajta Furmint (60%), Sárgamuskotály (30%) Hárslevelű (10%) házasításából készült elegáns, déligyümölcsös karakterű, nemes, édes bor. Igazi desszertbor, melyet akár libamájhoz, akár desszertekhez is kínálhatunk. Fogyasztását 10-12 C°-on ajánljuk. Palackozva: 6402 db
Mád egyik meghatározó dűlőjéről, a Szent Tamásról, 50 évnél idősebb tőkékről, fahordós erjesztéssel és érleléssel készült bor, melyben a Furmint jellegzetes karaktere mellett megjelenik a dűlőre jellemző ásványosság is. Füstölt halakhoz, vörös húsokhoz vagy önállóan fogyasztva ajánljuk, 10-12 C°-on. Alkoholtartalom (V/V) 12%
A mádi Szent Tamás és Betsek dűlőről származó, Furmintból készült, tartályos erjesztésű és fahordós érlelésű bor, friss, ropogós, gyümölcsös ízekkel. Halakhoz, fehér húsokhoz, salátákhoz ajánlott, 10-12 C°-on fogyasztva.
Illatos, friss, ropogós, könnyed, igazi nyári bor a Mátrából. Mintha csak egy fürt szőlőbe harapnánk. Tartályos tétel.
Nem az a feszes német stílus, de egy igazán populárisra és gyümölcsösre sikeredett Rajnai Babiczki Laci-tól. Nagyon szerethető, nagyon itatja magát, nem fog maradni a palackban másnapra az garantált! Igazi nyári bor a Mátrából!
Frissen vágott fűre és déli gyümölcsökre emlékeztető illat világát szépen követik a zamat gazdag aromái is. A közel 5 gramm/liter maradék cukortartalma (szinte észrevétlenül) pedig még behízelgőbbé teszi a bort.
254 gr maradékcukor szépen kiegészül a 7,5 grammnyi savval. Krémes, sűrű, illatában déli gyümölcsök, kandírozott citrusok és gyömbér. Megmutatja a botrytis ízének mély és komplex világát, míg a savak a vulkanikus ásványokkal játszanak.
A mádi Kakas-dűlőn termő öregtőkés furmint rendkívül alacsony 1 kilós tőketerheléssel. 300 literes használt hordóban érett 8 hónapon át. Ásványos, gazdag bor hosszú, őszibarackos lecsengéssel.
A Manósi dűlő körbe napozott lankáin érlelődött szőlőből készült ez a zöldes fehér színű, narancsvirágra emlékeztető parfümösen intenzív illatú primőr bor. Harmonikus savtartalmának és a friss muskotály szőlőre emlékeztető ízének köszönhetően 8 C° on ideális párosítása a szárnyasokból, halakból készült ételeknek.
A Manosi dűlő termése ez a tiszta illatában a bodzavirágra, paprikára, fekete ribiszkére emlékeztető jellegzetes intenzív illatú bor. Friss élénk savaival a könnyű hal és szárnyas ételek kiváló kísérőjeként ajánljuk.
Fajtajelleges illat. Ízben élénk, zamatos. Egyszóval egy jó ivású szürkebarát.
Halvány, zöldes fehér szín, élénk, friss, Szájban is fürge: virgonc savakkal a Balatonszőlőst ölelő Gella hegy oldaláról.
Szőlőként kétféle alapanyagot termesztünk: az egyik egy magas mustfokú, lágyabb savgerincű változat, a másik alacsonyabb mustfokú, ám magasabb savtartalmú szőlőként kerül feldolgozásra.
Vidám illatú, gazdag ízű Egri Csillag a Középbérc és Hajdúhegy dűlőkből. Királyleányka, sauvignon blanc, hárslevelű és rajnai rizling erjedt hűtött tartályokban, majd rövid érlelés és jó arányú házasítás után került palackokba. Virágos, citrusos illat, kortyban fehér húsú őszibarackkal és ásványos lefutással.
Közepes intenzitású aranysárga szín. Illatában aszalt gyümölcsök, méz, citrusok és bodza keveredik. Kóstolva édes, gömbölyű savak, gazdag íz, érett-, lédús gyümölcsök, hosszú lecsengés jellemzik. Jó egyensúly, egy igazán szerethető hárslevelű.
Illatában barack, bodza, csalán. Szájban ropogós savak, zamatos, hosszú korty.
A Bács hegy ajándékát a hagyományokhoz ragaszkodva új tölgyfa hordóban 6 hónapig érleltük. A bazalt alapú, agyagos talajnak köszönhető nagy komplexitású, keserűmandulára emlékeztető utóízű és magas Magnézium tartalmú kiváló bor.
Berliner Wine Trophy 2023 Aranyérem 2019-es évjárat November elején szüretelt, töppedt, aszúsodott szőlőből készült borkülönlegesség. Az olasz rizling fajtajellegét kiegészítve, ízben a töppedésből származó zamatok dominálnak, a 70 g/l természetes maradék cukortartalom szép harmóniát alkot az elegáns savaival.