Akciós termékek

Gyártók

Információ

Lista rendezése gyártónként Soltész - Ostoros Pincészet

Soltész - Ostoros Pincészet borok az Egri borvidékről.
Az egri Ostoros Családi Pincészet Soltész borcsaládja három prémium vörösborral lepi meg ősszel a borkedvelőket. A palackok nemcsak a tartalmuk miatt izgalmasak, a címkékre a Munkácsy-díjas, elismert képzőművész, Bukta Imre egy-egy alkotása került.
A palackok nemcsak a tartalmuk miatt izgalmasak, a címkékre a Munkácsy-díjas, elismert képzőművész, Bukta Imre egy-egy alkotása került. Soltész bor
A második generációs családi borászat már több mint ötven éve készít bort az Egri borvidéken. A vulkanikus talajon található, 170 hektáros birtokon fehér és kék szőlőket egyaránt termesztenek. A borászat filozófiájának két alappillére a minőség és a kiváló ár-érték arány. Azzal is szeretnének hozzájárulni Magyarország borkultúrájának fejlődéséhez, hogy valamennyi árkategóriában a legmagasabb nívójú borokat kínálják, megteremtve annak lehetőségét, hogy minden vásárló minőségi bort fogyaszthasson az Ostoros Családi Pincészettől.
A borászat a már jól ismert és kedvelt borok mellett igyekszik újdonságokkal is a piacra lépni. Soltész márkanév alatt a pincészet prémium kategóriájú vörösborai kerülnek forgalomba, amelyek kizárólag a legjobb évjáratokból készülő dűlőszelekciók vagy hordóválogatások. Ennek a sorozatnak a három legfontosabb, ősszel debütáló tétele: a Nemzeti Borválogatásba is bekerült Kékfrankos; az Országos Borversenyen aranyérmes, Delelő elnevezésű, cabernet sauvignon-zweigelt-merlot házasítás, valamint egy 2016-os évjáratú, Bordeaux-ban úgyszintén aranyéremmel elismert Egri Bikavér Superior.

Soltész - Ostoros Pincészet borok az Egri borvidékről. Ezeket az általunk legjobban kedvelt vörösborokat szerettük volna vizuálisan is megkülönböztetni a többitől. Az Egerhez sok szálon kötődő Bukta Imrét kerestük meg azzal az ötlettel, hogy egy-egy műalkotását megjeleníthessük a címkéken – meséli Soltész Gergő, tulajdonos. – Mi szeretjük Imre festményeit, ő meg a borainkat, úgyhogy szerencsére lelkes volt a közös munka kapcsán.”


A Kékfrankosra a Korcsolyázó cigánylány című festmény került, a cuvée-re a házasítás nevét is adó Delelő, míg a Bikavéren a „Béla fácánnal” című alkotás látható. A három festményből Ipacs Géza grafikus készített boroscímkéket. A végeredmény pedig egy-egy olyan palack, amely a bor- és a művészetkedvelőknek egyaránt élményt nyújt


Az új Soltész borok szeptemberben debütálnak, és a fogyasztók kizárólag borszaküzletekben, éttermekben és a pincészetnél találják meg őket.


Magyarország északi részén, a Bükk hegység lábánál alakult ki az Egri történelmi borvidék, amelynek a legnagyobb, és az egyik legismertebb borászati cége vagyunk. Az Ostoros és Novaj községekben gazdálkodó, hagyományos szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó szövetkezetből a 2000. évben alakultunk részvénytársasággá.


Itt, Egertől alig 6 kilométerre találhatóak azok a legkiválóbb adottságú szőlőtermő területek, ahol még a Bükk vulkanikus talaja és klímája is kifejti hatását, de már az Alföldre jellemző napsütés is jól érezhető. Ezen a területen rendelkezünk immár 170 hektár saját ültetvénnyel, valamint mintegy 200 hektár, kistulajdonosok birtokában lévő szőlőterület termesztését integráljuk.


A saját és vásárolt mintegy 6-7 ezer tonna kiváló szőlőtermésből évente 4-45 ezer hektoliter bort készítünk. Saját töltősorainkról évente közel 5 millió palack Ostorosbor kerül az üzletekbe.


Boraink egy részét a tradicionális magyar fehér szőlőfajták adják: Leányka, Olaszrizling,


Ottonel Muskotály, Rizlingszilváni, ezeket korszerű berendezésekkel feldolgozva elsősorban friss, gyümölcsös borokat készítünk. A mai divatirányzatnak megfelelően egyre több, szintén üde, friss rozé bort is készítünk, a borvidékre jellemző Kékfrankos fajtára alapozva, de a Merlot, Pinot noir,Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Blauer portugieser (kékoportó) fajták is megtalálhatók többszörös díjnyertes rozé cuvée borainkban.


A riolit tufába vájt, ideális klímájú pincéinkben, ászokhordókban érnek a hagyományos, héjon


erjesztéssel készülő vörösboraink: a Kékfrankos, Zweigelt, Merlot, Cabernet Sauvignon, Blauer portugieser.


Szintén gondos fahordós érlelés és házasítás után kerül palackba a borvidék legismertebb védett eredetű bora, az Egri Bikavér, amely pincészetünk legfontosabb márkája, hiszen máig ebből értékesítjük a legtöbbet. Ugyancsak kiemelt hangsúlyt fektetünk hogy a borvidék új fehér zászlósbora, a Bikavér fehér párja, az Egri Csillag is a legjobb boraink közt legyen, örömünkre az elmúlt években több elismerést is kapott.


Bővebben
Mutat 1 - 3 / 3
Mutat 1 - 3 / 3