Szűrők
Betöltés...
Címkék
Hárslevelű és királyleányka adja az alapbort, ez illatában is visszaköszön, virágokkal, fehér húsú gyömölcsökkel, kis mézzel. A korty frissít, szép savak, vidám buborékok, kosárnyi gyümölccsel. Vidám pezsgő, igazán jól esik inni, bármilyen helyzetben.
A Tokaji Borvidék adottságai és a Dereszla Pincészet szakmai hozzáértése ötvöződik ebben a nemes habzó borban, mely tradicionális technológiával (Méthode Traditionnelle), 18 hónapig tartó palackos érleléssel készült a borvidék két autentikus szőlőfajtájának, a Furmint és Hárslevelű házasításából. A szalmasárga szín és a friss íz tavaszi virágokra emlékeztet.
A minőségre mindig kényesen ügyelő François pezsgőgyárban, tradícióknak megfelelően, ma is a hagyományos champagne i eljárással készül a pezsgő.
Champagne & Sparkling Wine World Championships 2019 Ezüst érem Világos és elegáns lazacszíne fogyasztásra csábít. Közepesen intenzív fejlett illatában a pinot noir komplex aromái epret sejtetnek.
A franciaországi Reimsből Magyarországra települt két pezsgőmester, Louis és César François 1886 ban alapították pezsgőgyárukat Budafokon. A gondosan válogatott alapborokból a több mint 100 éve élő hagyományok alapján palackban, tradicionális eljárással történő erjesztés és többéves érlelés biztosítják ennek a brut pezsgőnek a nemes illatát és zamatát,...
Színe nem csak elegáns rózsaszínben játszik, hanem megidézi a narancshéjat is.
Laza szerkezet, finom buborékok. Főleg fehérhúsú őszibarackos aromák keverednek élesztős jegyekkel. Könnyed jóivású pezsgő, akár minden estére.
A Gróf Degenfeld Pezsgő furmint szőlőből, klasszikus palackban erjesztéssel és érleléssel készült. Illatában a furmint gyümölcsös jegyei és a krémesség mellett megjelenik a tokaji ásványosság, a termőterület mineralitása. Amikor belekóstolunk finoman gyöngyöző buborékokat érezhetünk, majd a korty második felében a citrusos jegyek válnak hangsúlyossá.
A Hungaria ’4’ Magnum sorozat második tétele 100 % Chardonnay szőlőből készült. Az alapborhoz 20 %-ban 500 literes új fahordóban érlelt Chardonnay-t használtunk fel.
A Hungaria Rosé Extra Dry tisztaságában egymásra talál a könnyed tavasz és a dögös szénsavasság. Friss savai, átható ribizlis málna íze, mély rózsaszín színe és krémes utóíze huncutul kérlelnek, hogy táncold át velük az egész éjszakát.
50% chardonnay kiegészítve pinot noir, pinot meunier és kevés pinot blanc-nal.
60% Chardonnay, 40% Pinot Noir 22 hónapig érlelt, tradicionális eljárással készített pezsgő magnum palackba töltve.
Vinagora 2021 Aranyérem Decanter különszám 95 pont Decanter World Wine Awards 2020 ezüstérem Somlói furmint és chardonnay pezsgő méthode traditionnelle eljárással, minimum 22 hónapig palackban érlelve. Citrusos, grapefruitos, kenyeres illat, friss musttal. Akác és grapefruit íze. Gazdag, jó szerkezetű hagyományos pezsgő, amelyben a 10 gramm/liter dosage...
Mivel a dosage egyetlen gramm cukrot sem tartalmaz, így igazi natúr pezsgőt ismerhetünk meg. Illatát fehér virágok, fehérhúsú gyümölcsök jellemzik.
Decanter World Wine Awards 2019 Bronzérem Érett alma, grapefruit és kedves kesernye egészen kerek pezsgő. Mélység, szép részletek, gazdag savak, furmint és chardonnay hosszú íze. Méthode traditionnelle eljárással készült. Az érlelési idő minimum 18 22 hónap, a dosage 16 gramm/liter.
Vinagora 2022 Aranyérem Barackvirág szín, üde árnyalat. Kristálytiszta illatát gyümölcsök vezetik; gránátalma és eper, piros cseresznye, némi grapefruit és ibolya.
Vinagora 2022 Aranyérem Virágok, zöld alma és citrusok illata, a szájban finomra érett buborékokkal, zsenge savérzettel és finom sóssággal. Két év érlelés után, a palackokat kis adagokban, mindig frissen degorzsálják.
80% Hárslevelű, 10% Furmint brut pezsgő, tartályos erjesztés, másfél év palackos érlelés. Augusztus végi szüret a Serédi, Palandor, Fehérkút dűlőkről. 4g/l maradék cukor. Virágos, gyümölcsös, minerális, enyhén toastos, tokaji savszerkezetű. 1200 palack készült, aminek a fele előjegyzésben elkelt már.
Vinagora 2021 Nagy aranyérem Chardonnya, Furmint, Hárslevelű Dosage: 9g Szalmasárga arany bevillanásokkal, szabályos gyöngyözéssel. Vonzó illatában, méz, érett citrusok és lédús ananász. Kortyában először frissen reszelt citromhéj és citromvaj, nyomában megkapóan elegáns minerális-füstösséggel. Nagyszerű egyensúlyú, eleven pezsgő, élménye hosszan a...
A Kékfrankos alapanyagot vulkanikus területeinkről, Tihanyból válogattuk. A rosé alapbort derítés és szűrés nélkül, palackos erjesztéssel pezsgősítettük. Egyensúlyos, komoly, termőhelyi pezsgő lett.