Címkék
Elképzeléseink a szőlő műveléséről, a borok készítéséről folyamatosan alakulnak. Arra hamar rájöttünk, hogy nem vonz bennünket a nagyüzemi borászkodás, sokkal inkább szeretnénk olyan borokat készíteni, melyek őszinték, és van egyéniségük. E cél érdekében a 2002-es évtől kezdődően teljes területünkön rövid csapra metszünk, tavasszal hajtást, nyáron fürtválogatást végzünk, termést korlátozunk…
Elképzeléseink a szőlő műveléséről, a borok készítéséről folyamatosan alakulnak. Arra hamar rájöttünk, hogy nem vonz bennünket a nagyüzemi borászkodás, sokkal inkább szeretnénk olyan borokat készíteni, melyek őszinték, és van egyéniségük. E cél érdekében a 2002-es évtől kezdődően teljes területünkön rövid csapra metszünk, tavasszal hajtást, nyáron fürtválogatást végzünk, termést korlátozunk…
A hektáronkénti terhelést -20-25 q/ha mennyiségre tervezzük, ez tőkénként cca.1 kg szőlő érlelését jelenti. Az aszúszedést, ha a Jóisten is úgy gondolja, szeptemberben kezdhetjük, és november vége felé fejezhetjük be… A szüretet dűlő, fajta, és nagyon szigorú minőségi szelektálással végezzük. Mostanában már október elején el kell kezdenünk a “nagyszüretet”, a felmelegedés miatt. Két-három hullámban járjuk végig szőlőinket, általában november végén, ritkábban december elején fejezzük be a szüreti munkálatokat.
Az egyszer már áztatott és kipréselt aszúszemek második felöntése, 24 órás áztatása, majd második préselése után készített édes borkülönlegesség. Az évjáratnak köszönhetően gazdag bor lett. Másodaszúnak is hívják. Mikro tétel! Összesen 523 palack készült!