Címkék
Családunk generációk óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel, melyek lépései apáról fiúra szállnak. Többnyire fehér szőlőfajtákkal foglalkozunk: zöld veltelini, rizlingszilváni, hárslevelű, rajnai rizling, sárgamuskotály, azonban területeink között megtalálható a mátrai klimatikus viszonyokat kedvelő kékfrankos is.
Családunk generációk óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel, melyek lépései apáról fiúra szállnak. Többnyire fehér szőlőfajtákkal foglalkozunk: zöld veltelini, rizlingszilváni, hárslevelű, rajnai rizling, sárgamuskotály, azonban területeink között megtalálható a mátrai klimatikus viszonyokat kedvelő kékfrankos is.
Palackos tételekkel a 2011-es évjárattal jelentkeztünk először, ekkor egy fehér házasításunk és zöld veltelini került palackozásra.
Boraink egy, az 1770-es évek végén épült homokkő pincében készülnek és érlelődnek, mely egész évben állandó 10-12 C fok hőmérsékletet biztosít. A borok erjesztése és érlelése rozsdamentes acéltartályokban és fahordókban történik, a fermentáció minden esetben spontán vadélesztők által megy végbe.
A borok készítésekor szem előtt tartjuk a természetességet, törekszünk a terroir bemutatására és valljuk, hogy a bor a szőlőben születik.
A szőlőterületeink és a pince Gyöngyöstarjánban találhatók. A Mátra lábánál fekvő falut körülölelő szőlőültetvények közül jelenleg négy dűlőben gazdálkodunk. Birtok méretünk 2,8 ha, melynek majdnem a fele 2012-ben telepített új ültetés
A Barnatanya-dűlő termése. Az erjesztés és az érlelés 500 literes tölgyfahordókban és acéltartályban ment végbe. A talajnak köszönhetően magas bel- és cukortartalom mellett vibráló savasság jellemzi a bort. A hárslevelűre jellemző mézes, virágos jegyek mellett kortyvégi sós mineralitás teszi különlegesebbé az élményt.
Fahordós érlelésű Chardonnay, Hárslevelű, valamint reduktív olaszrizling, rajnai rizling, pinot blanc és egy kis mennyiségű sárgamuskotály alkotja.
Az andezit talaj adta mineralitás megfelelő savgerincet és frissítő gyümölcsösséget biztosít a rajnai rizlingnek.