Címkék
Csaknem 10 éve, hogy Homola Szabolcs tulajdonos Paloznakot választotta második otthonául. A cél azóta sem kevesebb, mint az itt lévő izgalmas szőlőterületekből kihozni a legjobbat és maradandót alkotni. A pincészet a Balatonfüred-Csopaki Borvidék legjobb dűlőiben gazdálkodik, 15 hektár saját területen. A borvidék hagyományait tiszteletben tartva elsődleges fajtánk az olaszrizling, továbbá kiemelt figyelmet fordítunk a kékfrankosra és a furmintra. A pincészet Selection néven forgalomba kerülő csúcsborai is ezekből kerülnek ki, hordó- vagy dűlőszelekció formájában. 5 nagy dűlő adja a termés alapját, a Gölye-mál Alsóörsön, a Lapi és az Óvár dűlők Tihanyban, a Sáfránkert és a Hajnóczy dűlő Paloznakon.
Szedres, áfonyás, fűszeres illat. Elegánsan hűvös, jól iható, nagy testű vörösbor. A pincészet kis mennyiségben készült tétele, mely meghálálja a palackos érlelést.
Lehengerlő erdei bogyós, gyümölcsös illat, élénk savak, közepes test, sima tannin. Elegáns hordóhasználat, nagy érlelési potenciál. Egy igazi északi stílusú vörösbor.