Címkék
Minden évben az október hónap az Olaszrizlingről szól. Nincs ez másképp nálunk sem! Összegyűjtöttük egy csokorba a nálunk kapható tételeket a könnyebb választhatóság érdekében.
Nem kimondottan aromatikus fajta, közepes testtel és savtartalommal. Akik szagoltak már rezedát, azok szerint rezeda illatú, és gyakori a kesernyés, mandulára emlékeztető...
Minden évben az október hónap az Olaszrizlingről szól. Nincs ez másképp nálunk sem! Összegyűjtöttük egy csokorba a nálunk kapható tételeket a könnyebb választhatóság érdekében.
Nem kimondottan aromatikus fajta, közepes testtel és savtartalommal. Akik szagoltak már rezedát, azok szerint rezeda illatú, és gyakori a kesernyés, mandulára emlékeztető utóíz. A nevén kívül semmi köze a rajnai rizlinghez, nem rokonok, és nem is hasonlítanak. Grasevina néven Horvátországban is elterjedt.
Illatában virágok, alma és citrusok. Ízében fehér húsú barack, alma kis mineralitás és élénk savak.
Világfajta, mely hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. Reduktív technológiával készült, világos színű, szalmasárga árnyalatú fehérbor, zöldalmára emlékeztető illatokkal, mely ízében is tükröződik enyhe vajassággal párosulva. Ajánljuk halakból, fehér húsú szárnyasokból, a tenger gyümölcseiből készült ételekhez, félkemény sajtokhoz.
A Bács hegy ajándékát a hagyományokhoz ragaszkodva új tölgyfa hordóban 6 hónapig érleltük. A bazalt alapú, agyagos talajnak köszönhető nagy komplexitású, keserűmandulára emlékeztető utóízű és magas Magnézium tartalmú kiváló bor.
November elején szüretelt, töppedt, aszúsodott szőlőből készült borkülönlegesség. Az olasz rizling fajtajellegét kiegészítve, ízben a töppedésből származó zamatok dominálnak, a 70 g/l természetes maradék cukortartalom szép harmóniát alkot az elegáns savaival.
Az Olasz rizling a Badacsonyi borvidék legelterjedtebb fajtája. Az egészséges, érett szőlőből préselt mustot tartályban erjesztettük, hogy egy frissebb, gyümölcsös stílusú rizlinget, egy igazi fröccsbort kapjunk. A fajtának és a bazalt talajnak köszönhető finom savtartalommal és keserűmandulára emlékeztető utóízzel rendelkezik.
„KARÓS” Badacsonyi Olasz rizling limited selection, az 50’es évek végén telepített, bak művelésű Olasz rizling ültetvény válogatása. A „Karós” név a művelésmódra utal, nagyszüleim hívták így a csak karóval művelt, bak művelésű szőlőiket a gyermekkoromban, innen kapta a nevét.
Zöldessárga színű bor, zárványszénsav gyöngyökkel. Intenzív, petúniára emlékeztető különleges illat. A bor alaphangját a késői szüretelés adja meg. Gömbölyű savak, az utóízben kellemes kesernyésség érezhető.
A talajt hihetetlen változatosság jellemzi, a triász mészkövön hol márgát, hol dolomitot találunk. A termőréteg kifejezetten magas mésztartalmú.
Csopaki terület, amely mindössze 800 méterre van a Balatontól. Ennek, és a különleges permi vörös homokkőnek köszönhetően egészen speciális dűlőről van szó.
Illatos, zöldfűszeres, kellemes ásványosság és citrusok és az elmaradhatatlan keserű mandula.
Tükrösen fénylő, élénk árnyalatú reduktív bor. Illatában zöldalma és őszibarack, virágos, mézes jegyekkel. Kóstolóskor a lágy savak mellett visszaköszönnek a gyümölcsök, kiegészülve a fajtajelleges, mandulás lecsengéssel. A fajta a borvidék szépségeit magánhordozó könnyed, lágy, gazdag olaszrizling.
A pohárba tiszta világos szín fogad, melyhez intenzív illat párosul. A virágos jegyek közül a kamilla jut vezető szerephez. Kóstolva a fehérhúsú gyümölcsök tipikus ízei és némi virágos jegyek egyvelegével találkozunk. A kortyot egy mandulás kesernye zárja.
Illata rezedás, almás, fehér virágokkal. Szép hosszú korty, citrusos ízvilággal és finom ásványokkal.
100% olaszrizling, finom hordós jegyekkel, virágokkal, rezedával az illatában. Szép gömbölyű savak, enyhe keserűmandula, hosszú utóíz.
Illatából azonnal érezhető, milyen egyedi karaktert ad a fajta és a Somlói talaj összhangja: fehérhúsú gyümölcsök, virágok, némi mandula. Izgalmas karakter – kóstolásakor a citrusok és a Somlóra jellemző sós-minerális jegyek erősödnek fel. Selymes, jó egyensúlyú bor vibráló savakkal. Utóíze egész hosszan kitart.
Badacsony, Csobánc, Somló és Szent György hegy Olaszrizlingje egy palackban. Íze, illata nagyon tiszta, fajtajelleges. Áradó gyümölcsösség, kevés menta, citrusok és sós, bazaltos jelleg.
Vulkanikus jegyek, ászok hordó, fajtajelleg: minden, ami Badacsony. Apukánk ízlése szerint készült Olaszrizling, igazi nosztalgikus tétel, mely összehozza az embereket...
A Mátrai borvidék egyik fő fajtája az Olaszrizling. A bor elegáns, zöld fehér árnyalatú, illatában rezedára, ízében keserűmandulára emlékeztet. Általában vékony, de cseppet sem jellegtelen, egyszerűen csak élvezetes bor. Kellemes illata elvarázsol, egészen bele lehet feledkezni. A hosszú beszélgetések bora.
Vinagora 2021 Aranyérem Robosztus-nagytestű, intenzíven gyümölcsös illat és íz világ, érett harmonikus savakkal párosulva. Egy tüzes, de mégis kissé lágy finomseprőn tartott olaszrizling.
Reduktív Olaszrizling. Határozottan üde, fajtajelleges friss, citrusos, rezedás, egy icipici keserűmandulás lecsengéssel. Önmagában is jó szomjoltó, de a nagy nyári melegben egy fröccsért kiált.
Különleges ˝szóláti˝ zamatokkal rendelkezik. A virágos, mézes illathoz finom fás jelleg is hozzájárul, amit az új hordóban való erjesztésnek és a 11 hónapos érlelésnek köszönhet.