Ezen az estén két pincészettel ismerkedünk meg. Egerből Hagymási József érkezik hozzánk kinek nevéhez fűződik például a Gundel étteremhez kapcsolódó szőlőbirtok és borpince kialakítása. De volt ő a Szőlészeti Borászati Kutatóintézet borászatkutatási és üzemi borászat vezetője is. 1999 óta saját családi borászatát terelgeti Egerben. Másik bemutatkozó pincészetünk a tokaji Préselő Pincészet. Szintén egy családi borászatról beszélhetünk Nagy Zsolt és felesége Mészáros Gabriella valamint egy kedves barátjuk Zöldi-Kovács Árpád (a Béres Szőlőbirtok és Pincészet birtokigazgatója volt) részvételével. Fiatal borászatról van szó hiszen 2013-ban került piacra első évjáratuk. Szakértelemnek itt sincs híján a csapat így egy nagyon jó kóstolóra van kilátás. A borokat illetve a pincészeteket Hagymási József illetve Nagy Zsolt fogja bemutatni.

Kóstolható tételek:

Hagymási Pincészet                                                          Préselő Pincészet

- Egri Kadarka 2019                                                           - Furmint-Hárs 2020

- Egri Bikavér 2018                                                            - Apukám bora Furmint 2018

- Egri Hempergő Kékfrankos 2017                                       - Serédi Selection Hárslevelű 2018

- Egri Cabernet franc 2016                                                 - Rány Selection Furmint 2016

- Föld és Lélek 2018                                                           - Aszú 2017

A kóstolt tételekhez rilettet, friss bagettet, szódavizet és kávét kínálunk.

A kóstoló ideje: 2022 02.10. csütörtök 19 óra

A kóstoló helye: Selection.hu Borszaküzlet és Borbár 1036 Budapest, Lajos utca 91.

A kóstoló részvételi díja: 4900,- A bemutatott tételekből 12% kedvezményt biztosítunk az este folyamán leadott rendelésekre és vásárlásokra!

Jelentkezni az info@selection.hu email címen lehet.