A tavalyi évben először az Egri borvidék meghirdette az Egri Csillag hetét, melynek célja hogy szembemenjenek azzal a sztereotípiával, hogy Egerben csak vörösbort készítenek. Ennek apropóján pár évvel ezelőtt megalkották az Egri Bikavér fehér párját az Egri Csillagot. Természetesen mint a Bikavérnél itt is szigorú szabályozással készülhetnek ezek a borok. Három féle stílust különböztetünk meg: Classicus, Superior, Grand Superior.

Minimum négy szőlőfajta házasításával készül és elsősorban kárpát-medencei fajtákból kell összeállítani. Az illatos fajták mennyisége/aránya korlátozva van, illetve a superior és a grand superior esetében minimum hat hónapos fahordós érlelést írnak elő. Összetett borok, amelyek sose a fajtáról, hanem mindig a termőterületről kell, hogy szóljanak.

Idén mi is részt veszünk ennek a remek egri fehérnek a népszerűsítésében!

Március 9-től 16-ig borbárunkban nyitott kóstoló, ahol mind a három borstílust megízlelhetitek a hozzá passzoló sajtokkal valamint meg is vásárolhatjátok mind webáruházunkban és szaküzletünkben palackosan is vagy akár csomagban kedvezménnyel. Kóstolható és kedvezményesen megvásárolható tételek:

A 3x1 dl bor és sajt: 4 900 FT
Bolyki Egri Csillag 2022 (1dl) - Provolone Dolce olasz tehénsajt
Thummerer Egri Csillag Superior 2021 (1dl) - Korianderes,görögszénás kecske Gouda
St Andrea Boldogságos Egri Csillag Grand Superior 2021 (1dl) - Gruyere svájci tehénsajt
  - olívabogyó válogatás

- Egri Csillag válogatás