Monmousseau Crémant de Loire Brut KÉNMENTES - selection.hu Nagyobb

Monmousseau Crémant de Loire Brut KÉNMENTES

Új termék

A Chenin blanc különleges habitusát és a friss gyümölcsök mellett érett, briósos jegyeket is felvonultató, lendületes és elegáns pezsgő. Ezt a tételt azoknak ajánljuk, akik előnyben részesítik a kén nélküli borokat, illetve allergénként tekintenek rá, vagy csak egyszerűen az érettebb, élesztős jegyeket (is) felvonultató tradicionális pezsgőket keresik.

Bővebb leírás

7 500 Ft‎

Adatlap

TermelőMaison Monmousseau
FajtaFehér Cuvée
TípusFehérbor
JellegBrut
Ürtartalom0.75
OrszágFranciaország
RégióLoire

Egyéb infó

Valódi kézműves munka, ez a kén hozzáadása nélkül készített Crémant de Loire a terroir és a szőlőfajta legtisztább kifejezését kínálja. A szürettől a palackozásig minden lépést gondosan ellenőriznek, hogy elkerüljék a nem kívánt baktériumok vagy élesztőgombák kialakulását, valamint az oxidációt. Ez a technológiai szakértelem segít megőrizni ennek a kifinomult pezsgőnek a ropogós és gyümölcsös stílusát.
Szőlőfajta: Chenin és Chardonnay
Talajok / terroirok: krétás agyag és kavics
Ez a bor két parcella szőlőiből származik: az egyik egy krétás agyagos területen található, amely a ropogósságot adja a pezsgőben, a másik pedig egy kavicsos terroirban, ami a gyümölcsösségért és az összetettségért felelős. A szőlőt kézzel gondosan válogatják, hogy a legjobb minőségű alapanyagot kapják. A szőlőültetvényt teljesen organikus módon művelik. A művelés során figyelembe veszik a helyi környezetet és az egyes parcellák sajátosságait. Például a talaj életének helyreállítása érdekében más növényeket is elvetnek a szőlősorok közé, például árpát, mustárt és retket. A High Environmental Value tanúsítvány megerősíti, hogy termesztési technikáik tiszteletben tartják ill. kímélik a környezetet és a terroirokat.
A bort december elején palackozzák az idő előtti oxidáció elkerülése és a bor kiváló gyümölcsös oldalának megőrzése érdekében. Végül a tökéletes bort a "jetting"-nek köszönhetjük, amely egy újszerű technika, ami megakadályozza az oxidációt kén használata nélkül. Ez gyakorlatilag egy apró vízcsepp hozzáadását jelenti a bor felületére, közvetlenül a palackozás előtt, hogy a bor felületén lévő oxigént kiszorítsa. Érési idő: 18-24 hónap.

A Chenin blanc különleges habitusát és a friss gyümölcsök mellett érett, briósos jegyeket is felvonultató, lendületes és elegáns pezsgő. Ezt a tételt azoknak ajánljuk, akik előnyben részesítik a kén nélküli borokat, illetve allergénként tekintenek rá, vagy csak egyszerűen az érettebb, élesztős jegyeket (is) felvonultató tradicionális pezsgőket keresik.