Soltész Delelő Egri Cuvée Superior 2016 Nagyobb

Soltész Egri Bikavér Superior 2016

Új termék

Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon,
Cabernet Franc
Dűlő: Pajados dűlő
Irányított erjesztés acél tartályban, 30°C-on,
napi két körfejtéssel. A fajták egyben kerültek
feldolgozásra. Érlelés 225 literes másod-, harmad, és
negyed töltésű magyar-, francia-, és amerikai
tölgyfahordókban, 16 hónapig.

Bővebb leírás

5 200Ft‎

Adatlap

Ürtartalom0.75 l
RégióEgri borvidék
OrszágMagyarország
TípusVörös
Évjárat2016
Jellegszáraz
KészültBarrique
FajtaVörös Cuvée
TermelőSoltész - Ostoros Pincészet
Származási országMagyarország

Egyéb infó

EGRI BIKAVÉR SUPERIOR 2016
Szüret: 2016. október 10. egyben szüretelve
Szőlőfajták: Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon,
Cabernet Franc
Dűlő: Pajados dűlő
Talaj: Riolittufán képződött barna erdőtalaj
Borkészítés: Irányított erjesztés acél tartályban, 30°C-on,
napi két körfejtéssel. A fajták egyben kerültek
feldolgozásra. Érlelés 225 literes másod-, harmad, és
negyed töltésű magyar-, francia-, és amerikai
tölgyfahordókban, 16 hónapig.
Borleírás: Elegáns, gazdag ízvilág, finom vaníliás,
szegfűszeges, feketeborsos fűszerességgel, és csipkebogyós,
ribizlis, szedres gyümölcsös jegyekkel. Határozott, feszes
szerkezet, integrált, bársonyos tanninokkal, és komplex
zamatos lecsengéssel.
Technikai adatok:
- Alkohol: 13,0 %vol
- Cukor: 1,3 g/l
- T. sav: 5,1 g/l
- Extrakt: 28,3 g/l
Javasolt fogyasztási idő: 5-8 éven belül
Ételpárosítás: Tartalmasabb, fűszeres húsételek, sültek,
magyaros fogások, vadból készült ételek
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 16-17 oC
Díjak: Challenge International du Vin 2019 - ARANY
Synvino Országos Borverseny 2019 - ARANY
Egri Borvidéki Borverseny 2019 – ARANY

Vélemények

Nincs még vásárlói vélemény erről a termékről...

Írd meg véleményed

Soltész Egri Bikavér Superior 2016

Soltész Egri Bikavér Superior 2016

Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon,
Cabernet Franc
Dűlő: Pajados dűlő
Irányított erjesztés acél tartályban, 30°C-on,
napi két körfejtéssel. A fajták egyben kerültek
feldolgozásra. Érlelés 225 literes másod-, harmad, és
negyed töltésű magyar-, francia-, és amerikai
tölgyfahordókban, 16 hónapig.