selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 

Kóstoló kínálatunk

Jelenleg nincs tervezett kóstolónk.

Agárdi Pálinkafőzde pálinka kóstolója

Dátum: 2010 március 11. (Csütörtök)
Időpont: 17:00 - 20:00  
Helyszín: H-1036 Budapest, Lajos utca 91.  
Tel.: +36 (1) 439 1902  
 

A pálinkakészítés mestersége sokat változott az idők folyamán. Mi az Agárdi Pálinkafőzdében azt ismertük fel, hogy a pálinkakészítés többet jelent a hagyományok és a modern technológia ötvözésénél: olyan alkotó folyamat, melyben a tökéletességre törekvő teremtő ember szerepe a technológia fejlődésével sem csekélyebb, mint évszázadokkal ezelőtt.

A selection.hu ezennel nagy szeretettel BOR és PÁLINKA kóstolóra hívja Önt a Royal Tokaji Borászat és az Agárdi Pálinkafőzde részvételével.

A pálinkákat Vértes Tibor pálinkafőző mester,
a
borokat Hajós Dániel kereskedelmi Igazgató, mutatja be.

A kóstoló részvételi díja 3000 Ft, mely teljes egészében


Agárdi Pálinkák A Premium sorozat tagjait - köztük a hűs-citrusos birs, a mandulás erdei meggy, az ínycsiklandóan harsány feketeribizli pálinkát - elsősorban az extravagáns újdonságokat kedvelő, kísérletező kedvű ínyenceknek szántunk. Nem hiányozhatnak az Agárdi Premium kínálatából a különféle törköly- és seprőpálinkák sem: ezeket először a legkiválóbb hazai pincészetek borai iránti tiszteletadásból készítettük, a választékot azonban már fogyasztóink kifejezett kérésére bővítettük.

 

A Miraculum pálinkacsaládba a klasszikusnak számító ízek - így a körte, a barack és a szilva - tartoznak. A kollekció közös jellemzője az a tartózkodó elegancia, amivel a kicsattanóan egészséges, lédús, napsütötte, zamatos gyümölcsök esszenciáját őrzi a fogyasztó számára.

A Pannonhalmi Apátságban őrzött, évszázados receptek alapján szintén Agárdon készül a hazai piacon egyedülálló Bencés likőrcsalád is. Tagjai - a könnyed, gyümölcsös Meggylikőr, valamint a kedvező élettani hatású Gyógynövény- és Keserűlikőr - nemcsak a pálinkákéval megegyező technológiával készülnek, de az italok alapját is Agárdi pálinka adja.

A 2007 tavaszán bemutatott Trópusi Kollekció a párlatok világába kalauzolja a fogyasztót: a banán, a gránátalma és a narancs párlatok frissességükkel és kihívóan gyümölcsös aromáikkal önmagukban, vagy hűsítő nyári koktélok elsőrangú összetevőjeként is páratlan felfrissülést kínálnak.

2003 óta fahordós érleléssel is készítünk pálinkát, mégpedig a jellegzetesen magyar jonatán almából és szilvából. A barrique pálinkáinkat jellemző különleges zamat és kellemes szín a zempléni tölgyből készült, 230 literes, közepesen kiégetett Szerednyei fahordókban alakul ki. A legkeresettebb hordós termékünk azonban kétségkívül a limitált mennyiségben forgalomba kerülő Agárdi Szivar Aszútörköly pálinka.

A pálinkák mellett nemcsak Európában, de a tengerentúlon is kedvelt és keresett a saját recept alapján készített Agárdi különlegesség, a sörpárlat. Az Agárdi Pálinkafőzdében készült pálinkák 40% v/v alkoholtartalmúak. Az alkoholfok meghatározásánál azt tartottuk szem előtt, hogy a mérsékeltebb alkoholtartalomnak köszönhetően az Agárdi pálinkák friss, kerek ízei a maguk teljességében, pazar összetettségükben érvényesülnek.

Kóstolhat Pálinkák:

 • Prémium Gála alma pálinka selection
 • Prémium Otelló szőlő pálinka selection
 • Prémium Tokaji sárgamuskotályos törkölypálinka
 • Miraculum Kajszibarack pálinka
 • Szivar aszútörköly pálinka

S bemutatkoznak a pálinkafőzde Almárium termékei:

 • Otelló Szőlőlé
 • Vilmoskörte nektár
 • Almalé

Borok:

 • Furmint 2008 (száraz)
 • Áts Cuvée 2008 (édes)
 • Sárga muskotály 2007 (kései szüret, édes)
 • Birsalmás 5p aszú 2003
 • Betsek 6p aszú 2003
 • Aszú Eszencia ?96

Kóstoló fotóalbum

 

 

a múlt kóstolói

ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio