selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 

Országok

Külföldi borok

Robert Mondavi Private Selection
Central and North Coast (Kalifornia)

Chardonnay 2015 0.75l
6.400 Ft
5.500 Ft
db
Cabernet Sauvignon 2014 / 2015 0.75l
6.500 Ft
db

 

Robert Mondavi a világ egyik legismertebb és legnagyobb boralakja volt, aki a Kaliforniai bort nemzetközileg is ismertté és elismertté tette. Minnesotában született olasz szülők gyermekeként. Lodiban nőtt fel, a kaliforniai borászat akkori fővárosában. 1943-ban családja az ? javaslatára megvásárolta a Krug pincészetet, Napa Valley-ban.

Miután testvérével összevesztek elhagyta a családi vállalkozást és megalapította a Robert Mondavi pincészetet. Miután végiglátogatta a nagy európai pincészeteket rájött, hogy a kaliforniai borászatnak még sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy nemzetközi szinten is elismerjék.

Ekkoriban kötött barátságot Baron Philippe de Rothschild-el, akivel később megalapították az Opus One pincészetet.

1979-ben vásárolta meg a Cherokee Wine Cooperationt, amiből egy névváltás útján Woodbridge lett. Ebben a pincészetben kiváló minőségű borok készülnek, melyek különlegessé teszik a hétköznapokat is.

A Private Selection családba tartozó borok a legjobb területekről származó szőlőkből készülnek. Ezek a borok a gyümölcsösség és a kivételes egyensúly jegyeit hordozzák magukban, miközben törekednek arra, hogy minimálisra csökkentsék a tölgy-, és a tanninhatást. Könnyűtől a komoly, testes borokig minden megtalálható ebben a szériában. Kivétel nélkül nagy borok!

A Robert Mondavi Winery-t 1966-ban alapította névadója, azzal a céllal, hogy Kaliforniában megalkossák a világ legjobb borait. A szesztilalom után ez a Napa Valley szívében létrehozott pincészet nyitott utat a kaliforniai modernkori borászat megvalósulásának. Ez a borászat volt az első és a mai napig is ez a legfontosabb pincészet a vidéken.

Robert Mondavi Private Selection

A Világ borai

Az Ön kosara jelenleg üres...

  Robert Mondavi Private Selection - Robert Mondavi Private Selection - Robert Mondavi Private Selection -

ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio