Új termék
Kis mennyiség, jó egyensúly, nagy komplexitás és extrém vastagság. 530 gramm természetes cukor, 118 gramm extrakt hihetetlen sűrűsége.
Elérhetőség dátuma:
Oremus Tokaji Essencia 2011
Kis mennyiség, jó egyensúly, nagy komplexitás és extrém vastagság. 530 gramm természetes cukor, 118 gramm extrakt hihetetlen sűrűsége.
Címzett :
* Szükséges mezők
vagy Mégsem
Borászat | Oremus Pincészet |
Szőlőfajta | Fehér Cuvée |
Jelleg | édes |
Bortípus | Fehérbor |
Évjárat | 2011 |
Ürtartalom (l) | 0.38 |
Ország | Magyarország |
Borrégió | Tokaj-hegyaljai borvidék |
Kis mennyiség, jó egyensúly, nagy komplexitás és extrém vastagság. 530 gramm természetes cukor, 118 gramm extrakt hihetetlen sűrűsége.
Az Oremus birtokon született Nectar kiemelkedik az aszúborok közül. A világon páratlan, hihetetlenül gazdag aromájú bor. Alacsony alkoholtartalmú (1-3%), préselés nélkül készül, melynek következtében maradékcukor - tartalma meghaladhatja az 500 grammot literenként.
Az aszúszemeket egyenként, kézzel szedjük. Ne feledjük, hogy egy szüretelő naponta 5-10 kg közötti mennyiséget szed le. A bogyók 15-20 napig állnak az Oremus borházában. Ahogy a szemek, egymást préselik, önsúlyoknál fogva lassan kicsepeg a bennük rejlő nektár, vagyis eszencia.
Ezek után 50 literes üvegballonokban érlelődik. Két év után 68 literes, úgynevezett „Átalag" hordókba fejtük át, ahol folyatatja fejlődését. Palackban évtizedekig is eltartó, nagyon lassú érlelés után teljesedik ki.