Petrény Astra Egri csillag 2016 - selection.hu Nagyobb

Petrény Astra Egri csillag 2016

Új termék

Mély citromsárga színárnyalattal bír a poharunkban lévő bor. A határozottan fellépő illat karaktere egyszerre árulkodik az alapanyag érettségéről és a bor érleltségéről. Jegyeiben főként propoliszt, sárgabarackot és ananászt idéz. Kóstoláskor érezzük, hogy a kompozíció a beltartalomra, a testre épít: az alkohol ennek megfelelően a közepest meghaladja, a savak jelenléte visszafogott.

Bővebb leírás

2 950 Ft‎

Adatlap

TermelőPetrény Pincészet
FajtaFehér Cuvée
TípusFehérbor
Jellegszáraz
Évjárat2016
Ürtartalom0.75
OrszágMagyarország
RégióEgri borvidék

Egyéb infó

Hárslevelű, Chardonnay, Olaszrizling, Szürkebarát, Cserszegi fűszeres
 
Az adott évjárat szeszélyeitől függően az Astra a pince legszebb fehér tételeit házasítja, hogy kedvességével elbűvölje a legmagasabb minőséget kereső borfogyasztót is. Igazolja a pincészet ars poetica-ját: a „Nagy Egri Fehérbor”.
Mély citromsárga színárnyalattal bír a poharunkban lévő bor. A határozottan fellépő illat karaktere egyszerre árulkodik az alapanyag érettségéről és a bor érleltségéről. Jegyeiben főként propoliszt, sárgabarackot és ananászt idéz. Kóstoláskor érezzük, hogy a kompozíció a beltartalomra, a testre épít: az alkohol ennek megfelelően a közepest meghaladja, a savak jelenléte visszafogott. Az ízvilágban a fűszeres és pörkölési a meghatározóak, a lecsengés tüzes érzetű.

Kellékek