Petrény Borgundi Egri Bikavér 2014 - selection.hu Nagyobb

Petrény Borgundi Egri Bikavér 2014

Új termék

Kékfrankos, Syrah, Pinot Noir, Merlot

Gránátba hajló peremű, rubin színű bor. Illatában és ízében egyaránt megjelennek az érett feketebogyós gyümölcsök – fekete cseresznye, szeder, áfonya -, a hordós érlelésre utaló füstösséggel, pörkölt magvakkal, édesfűszerekkel. Jól integrált, visszafogott mennyiségű tannin, szép sav, könnyed korty.

Bővebb leírás

3 990 Ft‎

Adatlap

TermelőPetrény Pincészet
FajtaVörös Cuvée
TípusVörösbor
Jellegszáraz
Évjárat2014
Ürtartalom0.75
OrszágMagyarország
RégióEgri borvidék

Egyéb infó

Klasszikus csengésű, de stílusában újra definiált bikavér. A burgundi, észak-rhône-i fajták a kékfrankossal egyesítve a megszokott „cabernet párosításoktól” markánsan különböző, izgalmas Bikavért kaptunk. Házasítása négy, önmagában is kiemelkedő, karakteres szőlőfajtának, melyek külön-külön 18 hónapot töltöttek ászok tölgyfa hordóban. Gyümölcsös frissessége és a palackos érlelés során szépen összesimult savai hosszú megőrizhetőséget jósolnak. Az eredmény egy „burgundiasabb” házasítás, amitől egyedibb és „egriesebb” Bikavért tudunk mutatni. Lehet, hogy ez lehetne Eger jövőbeli Bikavér- stílusa?
Gránátba hajló peremű, rubin színű bor. Illatában és ízében egyaránt megjelennek az érett feketebogyós gyümölcsök – fekete cseresznye, szeder, áfonya -, a hordós érlelésre utaló füstösséggel, pörkölt magvakkal, édesfűszerekkel. Jól integrált, visszafogott mennyiségű tannin, szép sav, könnyed korty: egy igazán elegáns Egri Bikavér, amely úgy tud mélységet mutatni, hogy nem válik nehézzé. 

Kellékek