selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 

Borvidékek

Magyar borok

Sike Tamás
Egri borvidék

"Valami Fehér" Leányka 2017 0.75l
1.650 Ft
db
Egerszóláti Olaszrizling Superior 2016 0.75l
2.500 Ft
db
Egri Sauvignon Blanc 2018 0.75l
1.650 Ft
db
Egri Bikavér 2015 0.75l
2.100 Ft
db
Egri Merlot 2016 0.75l
1.650 Ft
db

 

A lehető legjobban megérlelt szőlőből olyan bor készüljön, amely fehér borok esetén az elsődleges tiszta szőlőből származó illatokkal, és fimon ízvilággal, vörösborok esetében pedig az egries stílusú, intenzív gyümölcsökkel és nagy testtel ajándékozza meg a bor fogyasztóját.
A Sike Borászat szőlőterületeinek nagy része az egerszóláti határban található.
A legnagyobb egybefüggő terület a 16 ha nagyságú Nagyhatár dűlő, mely egyedi fekvésű és kiváló talaj adottságokkal rendelkezik. Éppen ezért erre a területre a borászat meghatározó fajtáit telepítettük.- Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon,Syrah,Alibernet,Kadarka,Pinot Noir,Olaszrizling.- A kellemes illatokkal rendelkező Cserszegi Fűszeres a Paptetőn terem 1,8 ha területen. A szóláti Tóbérc-dűlőben öreg Merlot és Kékfrankos, valamint új ültetvényben egy fajtakisérlet Viogniere és egy régi álom a Furmint lett telepítve.

A tó felett elhelyezkedő dűlőben a Furminttól a speciális mikroklíma miatt egyes években aszúsodást várunk.Ugyanezen a területen a közeljövőben egy 7 ha terület telepítése történik meg Olaszrizling, Sauvignon Blanc,Tramini,Szürkebarát, Chardonnay, Kadarka fajtákkal. Eger egyik legszebb fehérborok dűlőjében az Almagyaron 2,4 ha-on Leányka terem.

Az öreg ültetvények zöme 3300 tőke / hektár, de az új ültetvények tőkeszáma minden esetben 4400 tőke fölött van. Egyes ültetvények esetében 5500 tőke térállás mellett dolgozunk. A szőlőültetvényeket magunk műveljük meg a saját gépparkunkkal.

Sike Tamás

 
Az Ön kosara jelenleg üres...

Sike Tamás - Sike Tamás - Sike Tamás - Sike Tamás - Sike Tamás - Sike Tamás -

ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio