selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 

Borvidékek

Magyar borok

Nagygombos Borászat
Mátrai borvidék

Gamay Noir rosé 2017 0.75l
1.700 Ft
db
Gróf Grassalkovich Birtok Vörös 2013 0.75l
1.800 Ft
db

 

1999-ben a területre és a borházra kiírt privatizációs pályázatot Gál Tibor neves egri borász és társa Szeremley Huba nyerték el, akik jelentős fejlesztéseket hajtottak végre. A Gál család adta ki az első palackozott borokat a birtokról a ma már jól ismert nagy gombbal a címkén. A cél a birtok adottságaihoz illeszkedő, könnyen elérhető, jó ár-érték arányú borok készítése volt. Gál Tibor 2005-ben bekövetkezett tragikus halála időlegesen leállította a birtok megindult fejlődését.

2009-ben a Nagygombosi borászatot a Barta család vásárolta meg. A tulajdonos váltással ismét megindult a birtok fejlődése. Előkészítés alatt áll a borászati kapacitás bővítése és jelentős szőlő területek megújítása is.

A család első bora 2009-ben készült a birtokon. Borkészítési filozófiánkban ötvözzük a több száz éves borkészítési hagyományokat és a modern technológiát. Elsősorban a Mátrai borrégió és a Nagygombosi birtok adottságainak egyaránt megfelelő különleges rozékat készítünk. Rozéink egy része különleges módon zempléni tölgy hordóban érlelődik. Csaknem minden rozénkat több hónapig érleljük. Ennek köszönhető a rozék között különlegesnek minősülő több éves eltarthatóság.

Boraink készítésénél a természetességre törekszünk, hogy minél kevesebb emberi beavatkozással és vegyszerhasználattal tehessük a bort fogyasztóink asztalára. Ezért semmilyen adalékanyagot, aromát és színanyagot nem használunk. Fontosnak tartjuk, hogy az ültetvény a lehető legkörnyezetbarátabb permetezőszereket kapja, minél kevésbé kelljen beleszólni a szőlőnövény természetes életébe. Hisszük, hogy fogyasztóink a borok kortyolgatása közben kapcsolatba kerülnek az ültetvényben élő madarakkal, a szomszédos erdőkben megbúvó őzekkel, erdei állatokkal, és a hely több száz éves szellemével.

Nagygombos Borászat

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Nagygombos Borászat -

ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio