selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 

Borvidékek

Magyar borok

Tarjányi Pincészet
Egri borvidék

Jelenleg sajnos nincs ilyen termékünk...

 

A Tarjányi Pincét 2008-ban alapítottuk. Az első évjárat a 2009 volt, körülbelül 5000 palackot készítettünk. Azóta évről-évre nagyjából duplázzuk a palack mennyiséget. A 2014-es évben már 35.000 palackot készítünk. A jövőben nem tervezzük ezt a mennyiséget növelni, de a pince szépen fejlődik, és reményeink szerint fog is fejlődni.

Fehér és vörösboraink kizárólag hagyományos módon, hordóban erjesztve, és hosszú hordós érleléssel készülnek, úgy, ahogy őseink is csinálták. Véleményünk szerint csak így lehet megmutatni igazán Eger tradícióit, jelenét, és ez a jövőnk is.

Szőlőültetvényünk Eger egyik nagy tradíciójú dűlőjében, a Pajdos dűlőben, egy tagban található. A területünk jelenleg 13,5 hektár, ebből 9 hektár termő, a többi telepítés alatt áll. Fajtáink nagyjából fele fehér, fele vörös szőlő. A birtokunk több, mint fele magyar szőlőfajta, a jövőben főleg ezekre szeretnénk a portfóliót felépíteni.

Főbb fehérboraink: Egri Csillag, Hárslevelű, Bouvier, Cserszegi Fűszeres, Chardonnay, Rajnai Rizling, Szürkebarát, Sauvignon Blanc, de rövidesen fontos szerepet kap a Furmint is. Vörös borok terén természetesen a legfontosabb számunkra az Egri Bikavér, a Turán és a Kékfrankos, de bízunk a Cabernet Franc, a Pinot Noir és a Shiraz fajtákban is.
Borainkkal nem a nagy mennyiségre, hanem a minőségre törekszünk, amit bizonyít a sok fényesen csillogó érem, melyeket az elmúlt években megrendezett borversenyeken nyertünk. A verseny eredmények büszkeséggel töltenek el bennünket, de akkor vagyunk a legboldogabbak, ha megkóstolod a borainkat, és te magad mondod el a véleményt róluk.
Nagy szeretettel várunk a pincészetünkbe is, ahol kemence, a pince előtt szőlőlugas és a nagy diófa alatt a Naplemente Néző Pad vár.
Jól hangzik! Nem igaz?
Tarjányi Gyula

Tarjányi Pincészet

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Tarjányi Pincészet - Tarjányi Pincészet - Tarjányi Pincészet -

ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio