selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 

Borvidékek

Magyar borok

Kristinus Borbirtok
Balatonboglári borvidék

Chardonnay 2017 0.75l
1.600 Ft
db
Irsai Olivér 2018 0.75l
1.600 Ft
db
B
Cabernet Sauvignon 2013 / 2015 0.75l
4.200 Ft
db
Pinot Noir 2016 0.75l
1.900 Ft
db

 

A Balaton déli partjának lankáin fekvő borászatunk 2005 óta készít díjnyertes borokat. A Kristinus Borbirtok a fine dining rajongóinak igényeit is kielégítő konyhával, egyedülálló módon moziteremmel, rendezvényhelyszínnel és 10 szobás Vinotellel is várja vendégeit. De nem csak azokra számítunk Kéthelyen, akik kifejezetten ezekért az élményekért érkeznek: a Balatonmáriafürdőtől mindössze tíz percre található pincészetünk a turisták programját is színesítheti egy kellemes koncerttel, hangulatos vacsorával vagy egy jó film megtekintésével, hogy az impozáns borsorok végigkóstolását ne is említsük.
A dél-balatoni terroirt mi mutathatná be szebben, mint a Kristinus kínálata? A francia fajták dominanciájával összeállított egyedi kínálat az elegancia mellett mélységet, könnyedséget, a napfény ízét, a talaj zamatát őrizgeti minden cseppben, egyben hamisítatlanul balatoni is. Elhiszed, hogy egy roséban is ott lehet a tó türkize? Gondolnád, hogy egy könnyed fehér visz majd a legmélyebbre? Bíznál egy testes vörösben, ha útitársat kellene választanod? Kóstolj bele valamelyik borunkba, és megkapod a választ minden kérdésedre.
Kéthelyen a borkészítés háromszáz éves hagyományra tekinthet vissza. A dombok, erdők védte 55 hektárnyi szőlő az agyagos talajnak és a harapnivalóan tiszta levegőnek köszönhetően tökéletes alapanyaggá válik, mi pedig méltón is bánunk vele. Kézzel szedjük, kíméletesen dolgozzuk fel az értékes szemeket, az erjesztést évről évre dokumentálva. Prémium borainkat magyar tölgyfahordókban tároljuk, hogy tökéletességükben kerülhessenek a palackokba. Borászatunk vezetett látogatásokon jobban is megismerhető, ennek során nemcsak az építészetileg is érdekes épületet ismerhetik meg, hanem akár bort is palackozhatnak.

Kristinus Borbirtok

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Kristinus Borbirtok -

ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio