selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
 

Magyar

Külföldi

Pezsgő, Champagne, Prosecco

Nicolas Feuillatte
Champagne

Palmes d'Or Diva Pack 1997 / 1998 0.75l
59.000 Ft
db

 Champagne

Vitathatatlanul a pezsgő őshazája és legelitebb képviselője. A XVII. században élő hautvillers-i apát, Dom Pérignon volt az, akinek munkássága és kísérletező kedve utat tört afelé a pezsgő felé, amit ma Champagne-nak hívunk, és a módszer felé, amit világszerte alkalmaznak. Párizstól északkeletre a Marne völgye mentén helyezkedik el az úgynevezett Champagne Vinicole terület, melyet az INAO már 1927-ben, rendeletben rögzített. Champagne szíve Reims és Épernay, ahol szinte minden nagy pezsgőház székhelye is található.

"A jó Champagne titka a sav és a cukor"- mondják a helyiek. A meszes talaj, annak magas PH értéke és a változékony tengeri légáramlatok, amik meghosszabbítják az érési időt, együttesen biztosítják a kitűnő feltételeket. Három szőlőfajtával foglalkoznak, melyekből minden pince a saját elképzelése szerint készíti pezsgőjét. Ha egy Champagne címkéjén a "Blanc de Blancs" felirattal találkozunk, akkor az csak Chardonnay szőlő borából készült. H a "Blanc de Noirs" feliratot olvassuk, akkor a Champagne kizárólag sötét héjú szőlőfajtákból készült.

Champagne Nicolas Feuillatte

Nicolas Feuillatte az 1950-es évek elején vándorolt ki Amerikába, ahol hamarosan beindította saját üzleti vállalkozását, kakaót és kávét importált Afrikából. A 60-as évek elejére ő lett a piacvezető az Afrikai kávéimportőrök között. 1970-ben tért vissza Franciaországba, mert örökölt egy szőlőültetvényt Champagne-ban, ahol óriási szenvedéllyel fogott bele a Champagne készítésbe.

Egyre jobban nőttek sikerei az exportálás területén, elsősorban az Egyesült Államokban és Ausztráliában értékelték pezsgőinek eleganciáját és könnyedségét.

Napjainkban Nicolas Feuillatte túl a 80. életévén még mindig a márka elsőszámú nagykövete.

A pezsgőház a Champagne készítés legmodernebb eszközeivel van felszerelve. 2007-ben elérték az évi 9 millió palackos értékesített palackszámot. Világviszonylatban a harmadik legnagyobb Champagne ház, míg Franciaországban piacvezető a márka.

Az alap cuvée mellett igen széles választékban állítják elő Champagne-aikat. Megtalálható a választékban a Rosé, a Demi Sec és a különleges Gourmet házasítások mellett a márka csúcs terméke a valóban különleges Palmes D'Or Champagne is.

A márka díszcsomagolásait, image termékeit a legnevesebb képzőművészekkel terveztetik.

Számos presztizs helyen elérhetőek termékeik, exkluzív szerződésük van számos légitársasággal (AirFrance, United Airlines...), hajózási társasággal (Seabourn, Carnival...), nemzetközi szállodaláncokkal (Hilton, Intercontinental...) és a világ legismertebb éttermeivel.

Nicolas Feuillatte

Az Ön kosara jelenleg üres...


ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio