selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
 

Magyar

Külföldi

Pezsgő, Champagne, Prosecco

Codorniu
Penedés

Anna de Codorniu Blanc de Blancs 0.75l
6.200 Ft
db
Classico 0.75l
3.300 Ft
db
Raventos Cuvée Brut 0.75l
4.990 Ft
db
Codorníu Anna Rosé 0.75l
6.000 Ft
db
Pinot Noir rosé Brut 0.75l
4.990 Ft
db

 Cava

A Cava története 1872-ben kezdődött Katalóniában, Penedés borvidéken, amikor Josep Raventós bemutatta első pezsgőjét. Ezelőtt éveket töltött Champagne-ban, hogy tanulmányozza az ott készített pezsgők gyártásának hagyományait. Ezeket a tapasztalatokat hazájába hozva, és már száz éves múltra visszatekintő Codorníu gazdaságban alkalmazta.

A cuvée-hez őshonos Penedés-i szőlőfajtákat próbált ki, és az első tétel bemutatásával új korszakot nyitott Penedés számára. Elindított egy sikertörténetet, mellyel Penedés borászata virágzásnak indult. Az általa felhazsnált szőlőfajták, a Xarello, a Macabeo és a Parellada a mai napig is kizárólagos alapja a Penedés-i pezsgőknek. Minden Cava-nak a palackos erjesztés hagyományos módszerével készül. A Cava és a Champagne között tulajdonképpen csak ízvilágukban van különbség, mely az eltérő szőlőfajtából, éghajlatból és talajadottságból fakad.

Codorníu

A Codorníu család borász vállalkozása a XVI. század közepén kezdődött. Egy abból az időből származó okiratban olvasható, hogy a család már rendelkezett néhány borkészítéshez szükséges eszközzel és géppel. 1659-ben Anna Codorníu férjhez ment Manuel Raventóshoz és a jelentős borkészítési hagyományokkal rendelkező családok egyesültek. 1872-ben Josep Raventós először készített Cava-t Spanyolországban a "hagyományos módszerrel" és teljesen új iparágat alakított ki a Penedés vidéken. A XX. században a Codorníu pincészet Penedés meghatározó borászatává vált, mely a mai napig is őrzi vezető pozícióját, mindig kimagaslóan jó minőségű Cava-ival.

Codorniu

Az Ön kosara jelenleg üres...


ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio