selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
 

Magyar

Külföldi

Pezsgő, Champagne, Prosecco

Louis Roederer

Blanc de Blancs 2010 0.75l
27.000 Ft
db
Brut Nature 2009 0.75l
27.000 Ft
db
Brut Premier 0.75l
16.900 Ft
db
Brut Vintage 2009 0.75l
24.900 Ft
db
Cristal Champagne 2009 0.75l
74.500 Ft
db
Brut Vintage Rosé 2011 / 2012 0.75l
24.900 Ft
db

 

1776-ban eredetileg Dubois Père & Fils néven alapították meg a Louis Roederer pezsgőházat.

1883-ban kapta meg jelenlegi nevét, majd két és fél évszázaddal később a Louis Roederer, az egyik legnagyobb pezsgőházzá vált. A még mindig független családi vállalkozásnak sikerült nem csak megőrizni, hanem gazdagítani a Roederer hagyományokat, létrehozva a világ legrangosabb italai közé sorolt borokat.

A 19. század második felétől a Louis Roederer meghódította a legnagyobb piacokat, a német fejedelemségeket, az Osztrák-Magyar Monarchiát, Svédországot és legfőképp a hatalmas Oroszországot. II. Sándor cár a Roederer borok nagy kedvelője volt, el is küldte pincemesterét Reims-ba, hogy az rendeljen a számára egy különleges italt, egy special cuvée-t.

1876-ban, miután a Roederer ház értesült arról, hogy a cár megsértődött azon, hogy az ő asztalánál felszolgált, fehér vászonba csomagolt palackokat semmi sem különböztette meg azoktól a palackoktól, melyek a közönséges halandókhoz is eljutottak, hívtak egy flamand üvegkészítő mestert, aki egy a többi eltérő, kristálytiszta, lapos aljú palackot tervezet Így született meg a titokzatos prestige cuvée: a Cristal, uralkodói címerrel díszített előkelő palackjával. II. Miklós uralkodása alatt a Louis Roederer pezsgőháznak "Az Orosz Udvar Hivatalos Szállítója" címet adományozták, de az Októberi Forradalom szomorú véget vetett ennek a fél évszázadig tartó előkelő szövetségnek.

Az 1920-as évek végén a Cristal Európa más országai felé fordult, majd az egész világ felé, nagy utat megtéve addig, hogy a keresletet ki tudja elégíten. Jean-Claude Rouzaud, a híres oenológus, borász, megfogalmazta és véghezvitte azokat az irányelveket, amelyek a piac diktálta elvárások és a mennyiségi termelés helyett a minőséget részesítették előnyben. A Roederer pezsgőház mellett több kiváló borászat fejlesztését is elindította, nem csak Champagne-ban, hanem Bordeaux-ban, Provence-ban, Portugáliában és Californiában is. Fia, Frédéric Rouzaud 2006-óta vezeti a céget követve apja irányelveit.

Kizárólag premier és grand cru-kön fekvő, 214 hektárnyi szőlőjével a Louis Roederer képes megtermelni szükségleteinek több mint kétharmadát. A Louis Roederer évente körülbelül 3,2 millió palack pezsgőt gyárt, melynek 70-80% Louis Roederer Brut Premier.

Louis Roederer

Az Ön kosara jelenleg üres...


ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio