selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
 

Magyar

Külföldi

Pezsgő, Champagne, Prosecco

Billecart-Salmon
Champagne

Extra Brut 0.75l
16.950 Ft
db
Brut Rosé 0.75l
25.500 Ft
db

 A Champagne ház története 1818-ban kezdődött, amikor az ifjú Nicolas Francois Billecart feleségül vette Elisabeth Salmont. E frigyből született a Billecart-Salmon Champagne Ház
A család még 200 évvel később is hű maradt a településhez. A leszármazottak hetedik generációja őrzi őseik hagyatékát, filozófiáját, mi szerint a champagne-uknak a harmónia, az egyensúly és az elegancia a legfőbb ismérve.

Denis Roland-Billecart unokatestvérével, Francois-val 1992-ben vette át a champagne ház vezetését. Denis Roland-Billecart politikai pályára készült, azonban engedve édesapja nyomásásnak folytatta a családi hagyományt. A ?90-es évek elején 700.000 palackot értékesítettek évente. 2006-ra ez a szám 1.700.000 palackra nőtt. A Billecart-Salmon hírnév manapság gyorsabban nő, mint a nedű mennyiség.
A család birtokában 30ha saját terület van, azonban ez szükségleteiket nem fedezi, ezért még további 140ha-ról vásárolnak szőlőt 35 különböző grand cru ültetvényről. Ezek a legkiválóbb területeket jelentik. A Pinot Noir és a Chardonnay Montagne de Reims illetve Cote des Blancs területéről származik. A Pinot Menuier a Marne folyó jobb partjáról származik, Epernay mellől, valamint a Leuvrigny-i régióból.

Az alapanyagul szolgáló bort ? részben hagyományos pincékben ? igen gondosan kezelik, mivel jó champagne csak kitűnő champagne-i borból készülhet. A champagne készítés technológiájában a champagne ház ragaszkodik ugyan bizonyos tradicionális eljárásokhoz, de ez nem jelenti azt, hogy elavult módszerekkel dolgoznának. Például nem olyan látványos a számítógép által vezényelt palackforgatás, mint akkor volt, amikor egyenként forgatták a butéliákat.

A Billecart-Salmon Ház filozófiája szerint a harmónia-egyensúly-elegancia hármasa mellett a legfontosabb tényező az idő. A champagne-i bortörvény szerint a champagne-nak minimum 15 hónapot kell palackban érnie, mielőtt piacra kerül. Ez a Billecart ház esetében 3 és fél évre módosul. Tehát meg kell hagyni azt az időritmust, amit a készítési eljárás megkövetel.

Billecart-Salmon

Az Ön kosara jelenleg üres...


ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio