selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
 

Magyar

Külföldi

Pezsgő, Champagne, Prosecco

Krug
Champagne

Rosé 0.75l
105.500 Ft
db

 A Krug a nagy történelmi pezsgőgyártók legkisebbje és egyik legifjabbja: "csupán" 165 éves múltra tekint vissza. Az alapító (a Németországból Reimsbe érkezett Johann-Joseph Krug) célja azonban nem az volt, hogy a legnagyobbak, hanem, hogy a legjobbak legyenek. A Krug-pezsgők alapját ugyan a Champagne-ban megszokott három szőlőfajta adja (chardonnay, pinot noir, pinot meunier), ezeket azonban, egyedül a világon, még mindig kistölgyfahordókban erjesztik és minimum hét évig együtt érlelik őket az élesztővel.
Az Krug időtlenségét jelzi az is, hogy kedvelői között történelmi személyiségeket ugyanúgy találunk, mint mai sztárokat (Ernest Hemingway, Francis Bacon, Madonna és Gérard Depardieu).
A pezsgő-kultúra fejlesztéséért is sokat tett a cég. Az ún. "Krug Rooms" azokra a magántermekre utal, melyeket a világ legelőkelőbb éttermeiben alakítottak ki, hogy ott összegyűlve élvezzék a konyhaművészetet, egymás társaságát és a Krug pezsgőket. Dorchester Hotel (London), Tanga étterem (Tokyo), Mandarin Oriental (Hong Kong).

Krug

Az Ön kosara jelenleg üres...


ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio