Frittmann Gold Ezerjó Brut - Selection.hu Nagyobb

Frittmann Gold Ezerjó Brut

Új termék

Ezerjó fajtából készült tradicionális erjesztésű pezsgő. Soltvadkert egyik jellegzetes fajtája, mely a 2014-es évjárattól kezdve megkapta az eredetvédelmet...

Bővebb leírás

4 600Ft‎

...-...
3 622Ft‎ Áfa nélkül

Adatlap

Ürtartalom0.75
RégióKunsági borvidék
OrszágMagyarország
TípusFehér
Évjárat2013
JellegBrut
FajtaEzerjó
TermelőFrittmann Testvérek

Egyéb infó

Ezerjó fajtából készült tradicionális erjesztésű pezsgő. Soltvadkert egyik jellegzetes fajtája, mely a 2014 es évjárattól kezdve megkapta az eredetvédelmet. Idősebb ültetvényekről (átlag 35 év) , melyek meszes talajon találhatók. A pezsgő erjesztése hagyományosan, palackban történt. 1 évig volt seprő ágyon érlelve. 9g maradék cukrot tartalmaz.

Apró buborékok úsznak a felszín felé a citromsárga színű pezsgőben. Az illatot az alma és a körte mellett a tradicionális pezsgőkészítésre jellemző élesztős, piskótás, kekszes jegyek töltik ki. A korty elegáns felépítéséhez a mértéktartó test mellett a közepes savak és krémes gyöngyözés is hozzájárul. Az ízvilágban az illatban már érezhető aromák mellett herbális, grépfrútos zamatokkal színesedik a kép. Savaiban, mind zamatában, igen harmonikus. Komplex, hosszan tartó, zamatban nagyon gazdag, igazán finom íz érzetet hoz magával.

9-10°C-os hőmérsékleten ajánljuk szárnyasokhoz, és halételekhez, sajtokhoz.

Kellékek

 SimplePay vsrli tjkoztat