selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
Mészáros Borház és Pince logó


Mészáros Borház és Pince

Szekszárdi Fehér Kadarka 2017

Szekszárdi borvidék

Jelenleg ez a termék sajnos nem rendelhető...
     
Fehér
félszáraz
0.75 liter
Szekszárdi Fehér Kadarka 2017 0.75
Megjegyzem |

Termékismertető

Friss, üde, szőlővirág illatú, íz világában a szőlő gyümölcs íz jegyei fedezhetőek fel. Színében halvány pirkadt szín látható. Speciálisan túros réteshez ajánljuk, de más desszertekhez is nagyszerű. Ajánlott fogyasztási hőmérséklete 7-9C

Kadarka

Kadarka

Bora - jó érés esetén - kiemelkedően fűszeres zamatú. Kötöttebb és löszös talajon magasabb minőségű, testesebb vörösborokat, míg lazább homoktalajon vékonyabb, üdébb borokat terem.
Származása bizonytalan; egyesek kis-ázsiai eredetűnek tartják, mások pedig Albániát jelölik meg származási helyéül. A neve az albániai Shkodra város szerbhorvát "Skadar" nevéből ered. Magyarországra a Balkán-félszigetről került, valószínűleg szerb közvetítéssel, a török kiűzését követően, a 18. században. Hazánkban gyorsan elterjedt és a reformkorban már szinte minden borvidékünkön termesztették; napjainkra termőterületei lecsökkentek. Leghíresebbekké az alföldi Kadarka (Kiskőrös) és a szekszárdi Kadarka borok váltak. A magyar borvidékek közül a kadarka igazi otthona a keceli, illetve a szekszárdi borvidék.

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Szekszárdi borvidék
Mészáros Borház és Pince
ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio