selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
Különleges seprő - és törköly pálinkák logó


Pálinkák

Agárdi Kadarka Seprőpárlat


Jelenleg ez a termék sajnos nem rendelhető...
     

0.50 liter
Agárdi Kadarka Seprőpárlat 2005 0.50
Megjegyzem |

Termékismertető

Az Agárdi Pálinkafőzde a Vylyan pincészet 2005-ös kadarka seprőjét párolta le, majd a pincészetből származó két 225 literes tölgyfahordóba töltötték. Öt év érlelés után döntöttek úgy, hogy mostanra "megérett" a palackozásra! Elegáns, fűszeres világát a szárított gyümölcsök (banán, füge), a fahéj, a gyömbér és szivardobozkára emlékeztető illatjegyek határozzák meg. Finom karakterének a narancs üdesége ad lendületet. Ízét a kávé, a karamell, a mogyoró, a szerecsendió és a sáfrány jegyei színesítik.

Kadarka

Kadarka

Bora - jó érés esetén - kiemelkedően fűszeres zamatú. Kötöttebb és löszös talajon magasabb minőségű, testesebb vörösborokat, míg lazább homoktalajon vékonyabb, üdébb borokat terem.
Származása bizonytalan; egyesek kis-ázsiai eredetűnek tartják, mások pedig Albániát jelölik meg származási helyéül. A neve az albániai Shkodra város szerbhorvát "Skadar" nevéből ered. Magyarországra a Balkán-félszigetről került, valószínűleg szerb közvetítéssel, a török kiűzését követően, a 18. században. Hazánkban gyorsan elterjedt és a reformkorban már szinte minden borvidékünkön termesztették; napjainkra termőterületei lecsökkentek. Leghíresebbekké az alföldi Kadarka (Kiskőrös) és a szekszárdi Kadarka borok váltak. A magyar borvidékek közül a kadarka igazi otthona a keceli, illetve a szekszárdi borvidék.

 
Az Ön kosara jelenleg üres...

Különleges seprő - és törköly pálinkák
ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio