selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
Patricius Borház logó


Patricius Borház

Tokaji Furmint 2016

Tokaj-hegyaljai borvidék

Jelenleg ez a termék sajnos nem rendelhető...
     
Fehér
száraz
0.75 liter
Tokaji Furmint  2016 0.75
Megjegyzem |

Termékismertető

AZ AKCIÓS ÁR MÁS KEDVEZMÉNNYEL NEM ÖSSZEVONHATÓ! (például rendelési kedvezmény!) A reduktív technológiának köszönhetően a fajtára jellemző gyümölcsösség méginkább érvényesül a borban, melyet erőteljes mineralitás és elegáns, de határozott savak tesznek teljessé és hosszúvá.

The wine clearly shows the virtue of the terroir and the grape variety. Creamy minerality and the fruitiness of the type determinate the essential character. A nice body and a long taste on the palate make the wine round. A part of the wine was fermented and aged in oak barrel ? hints of it help the harmony discretely in the background. Nice pair to fish and poultry, turkey.

Furmint

Furmint

Származását illetően lehet, hogy a Földközi-Tenger vidékéről származik, de az is lehet, hogy az egykor Magyarországhoz tartozó Szerémségből eredeztethető. Tokaj-Hegyalja fő fajtája, ahol már a 17. század elején feljegyezték termesztését. Elterjedése valószinűleg összefügg az aszúkészítés fellendülésével, mivel a leginkább aszúsodik. Igazi karriert is ennek köszönhetően futott be. Több, főként fehérbort termő borvidéken kitűnő bort készítenek belőle, amely önmagában száraz, testes, de igen kellemes illatú, finom, harmonikus és tüzes zamatú. Kifejezetten savhangsúlyos, hosszan érlelhető bort ad. Tokaj-Hegyalja mellett leginkább a somlói furmint emelhető ki.

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Tokaj-hegyaljai borvidék
Patricius Borház
Patricius Borház
Patricius Borház
Patricius Borház
Patricius Borház
Patricius Borház
ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio