selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
Gere Tamás és Zsolt Pincészet logó


Gere Tamás és Zsolt Pincészet

Villányi Kékfrankos Válogatás 2011

Villány-siklósi borvidék

3.950 Ft
db
Egységár: 5.267 Ft / liter
Áraink bruttó árak
     
Vörös
száraz
0.75 liter
Villányi Kékfrankos Válogatás 2011 0.75
Megjegyzem |

Termékismertető

Termőhely: Nagyharsány, Várerdő dűlő Tőkék életkora: 2006-es telepítés, 5 éves tőke. Tőketerhelés: 1-2 kg/tőke Művelési mód: Közép magas kordon művelés. Évjárat: Korán és jól indult a tavasz, mely idővel egy kicsit lendületet veszetett. A nyár eleje csapadék nélkül telt, kissé hűvösebben, de az év közepére extrém meleggel érkezett a nyár, ami egészen a szüret végéig kitartott. Szép napos meleg ősszel zártunk. 2009-es évhez hasonló borokra készülhetünk. Nagy és elegáns borokat zárunk majd palackba. Szüret: 2011. október eleje Feldolgozás + érlelés: A termést bogyózás után 2 hétig erjesztettük (28-30 fokon) amit 2 hetes törkölyön tartás követett. Az almasav bontás a tartályban ment végbe. Végezetül a bor 2 felé választottuk. 50%-a új tölgyfa hordóba került (Trust, Europai Kádárok) a másik 50 %-a pedig rozsdamentes tartályba került. 6 hónap után a két tételt egalizáltuk, majd ismét hordóba (20hl-es) töltöttük 6 hónapra. Palackozás után az érlelő pince mélyén pihen egy ideig. Palackozás: 2013. március közepe 4.500 palack Kóstolási jegyzet: Visszafogott illat fogad a pohárban, de kissé levegőztetve azért látni engedi magát. Illatban az erdei gyümölcs és a meggy fanyarsága dominál, melyet a szép hordóhasználatból származó füstölt jegyek egészítenek ki. Kóstolva szintén a meggy fogad a korty elején, az enyhe fűszer játékos eleganciával teszi tartalmasabbá a kortyot. Fiatal korára a kissé (még) húzós tanninok utalnak, amit majd az idő szépít meg. Komoly és tartalmas bor, igencsak kell még neki az idő. Analitika: Alkohol: 13,5% Sav: 5,8 g/l Cukor: 2,0 g/l Apelláció: DHC ? Villány, Prémium

Kékfrankos

Kékfrankos

A kékfrankos szőlőfajta, amelyből tipikusan tanninban gazdag, fűszeres karakterű száraz vörösborokat készítenek. Magyarország legelterjedtebb vörös borszőlőfajtája.
A német név (Lemberger) Lemberg hercegségre utal a mai Szlovéniában, ami valamikor az Osztrák-Magyar Monarchia része volt. A kékfrankosnak Kelet- és Közép-Európában egy felmérés szerint több, mint negyven névváltozata van.

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Villány-siklósi borvidék
Gere Tamás és Zsolt Pincészet
Gere Tamás és Zsolt Pincészet
Gere Tamás és Zsolt Pincészet
ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio