selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
Gere Tamás és Zsolt Pincészet logó


Gere Tamás és Zsolt Pincészet

Kadarka Kopár Dűlő válogatás 2015

Villány-siklósi borvidék

5.500 Ft
db
Egységár: 7.333 Ft / liter
Áraink bruttó árak
     
Vörös
száraz
0.75 liter
Kadarka Kopár Dűlő válogatás 2015 0.75
Megjegyzem |

Termékismertető

Egy tipikus kadarka, illatban és ízben is a fajtajegyek uralják a bort. A hordós fűszerek és a fajta fűszerei kerültek előtérbe, melyeket jól egészít ki a kávé és a kakaó az érett gyümölcsökkel együtt. A savak korrektek, az alkohol nem lóg ki, szépen besimul a borba. Bár még fiatal, de az idő múlásával hozza majd a tőle elvártakat. Kis mennyiségben készült a Kopár dűlőből!! Alkohol: 13,0 % Sav: 5,1 g/l Cukor: 1,3 g/l

Kadarka

Kadarka

Bora - jó érés esetén - kiemelkedően fűszeres zamatú. Kötöttebb és löszös talajon magasabb minőségű, testesebb vörösborokat, míg lazább homoktalajon vékonyabb, üdébb borokat terem.
Származása bizonytalan; egyesek kis-ázsiai eredetűnek tartják, mások pedig Albániát jelölik meg származási helyéül. A neve az albániai Shkodra város szerbhorvát "Skadar" nevéből ered. Magyarországra a Balkán-félszigetről került, valószínűleg szerb közvetítéssel, a török kiűzését követően, a 18. században. Hazánkban gyorsan elterjedt és a reformkorban már szinte minden borvidékünkön termesztették; napjainkra termőterületei lecsökkentek. Leghíresebbekké az alföldi Kadarka (Kiskőrös) és a szekszárdi Kadarka borok váltak. A magyar borvidékek közül a kadarka igazi otthona a keceli, illetve a szekszárdi borvidék.

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Villány-siklósi borvidék
Gere Tamás és Zsolt Pincészet
Gere Tamás és Zsolt Pincészet
Gere Tamás és Zsolt Pincészet
ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio