selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
Gere Attila Pincészet logó


Gere Attila Pincészet

Attila cuvée 2009

Villány-siklósi borvidék

27.000 Ft
db
Egységár: 36.000 Ft / liter
Áraink bruttó árak
     
Vörös
száraz
0.75 liter
Attila cuvée 2009 0.75
Megjegyzem |

Termékismertető

50% Cabernet Franc; 35% Merlot; 15% Cabernet Sauvignon. Egy évjárat adta lehetőség, mely a Kopar cuvée, Cabernet Franc selection és Solus Merlot boraink alapanyagául szánt, legszebb elsőtöltésű kishordók limitált válogatása. Illatában komplex és fokozódó intenzitás érezhető. Eukaliptusz, mineralitás, étcsokoládé, némi szellőzéssel gazdag gyümölcsösség, fekete és piros bogyósok. Ízében is rengeteg a gyümölcs, kitölti a száj minden szegletét. Fiatalos tanninjai és finom savai támogatják az aromákat, szép egyensúlyt képeznek és gazdag, telt kortyot adnak együtt. Mineralitás és pörkölt jegyek kísérik a végig az ízképet, mely hosszú lecsengésű. Összetett, komplex bor, de kellő érleléssel még sokkal nagyobb élményt fog nyújtani.

Vörös Cuvée

Vörös Cuvée

A mai értelemben többfajta tudatos arányban házasított bort nevezzük cuvée-nek. Egyes termelők csúcsborai a legjobb vörösborok összeházasításával jönnek létre. Ilyenkor a bortörvény előírásainak megfelelően a cuvée-t alkotó
szőlőfajtákat a címkén fel kell tüntetni. Eredetileg a pezsgő készítéshez házasított és egalizált alapbort nevezik cuvée-nek.

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Villány-siklósi borvidék
Gere Attila Pincészet
ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio