selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
Grand Tokaj logó


Grand Tokaj

Muscat Blanc 2015

Tokaj-hegyaljai borvidék

Jelenleg ez a termék sajnos nem rendelhető...
     
Fehér
félszáraz
0.75 liter
Muscat Blanc 2015 0.75
Megjegyzem |

Termékismertető

Az ép, egészséges szőlőt azonnali kíméletes alacsony nyomású préseléssel dolgoztuk fel. A kinyert mustot ülepítettük, és alacsony hőmérsékleten fajélesztős beoltással erjesztettük, palackozásig reduktív körülmények között tartottuk az elsődleges Sárgamuskotály ízek, zamatok és a gyümölcsösség megőrzésének érdekében. Légiesen könnyed, gyümölcsös bor, mely magában hordozza a Sárgamuskotály szőlő minden szépségét. Megjelenésében zöldes-sárga színű. Illatában diszkrét fűszeresség keveredik a Sárgamuskotály szőlő jellegzetes behízelgő aromáival. A friss citrusosság mellett a kamillavirág illata is megtalálható. A Sárgamuskotály íze hosszan érezhető marad. A savtartalom és édesség tökéletes harmóniája mellett ízében lime-os, körtés gyümölcsösség mellett a friss fehérhúsú őszibarack dominál. Elegáns, de határozott, ropogós savak teszik a bort teljessé és hosszúvá. Kiváló Aperitif. Ajánljuk tengeri halakhoz, zöldsalátákhoz és gyümölcssalátákhoz.

Muskotály

Muskotály

A muskotály a legősibb fehér szőlőfajták egyike. Számos borszőlő változata mellett csemegeszőlőként is igen kedvelt, gyakran használják mazsolának vagy készítenek belőle szőlőlét.

A hosszú idő alatt több mint kétszáz változatát nemesítették ki, minőségi bor termelésére azonban ezek közül mindössze négy-öt alkalmas. A szőlő cukortartalma viszonylag nagy, így melegebb éghajlatú vidéken viszonylag könnyű belőle édes bort készíteni. Népszerűségének fő oka, hogy a szőlő ízét jól visszaadja. Emellett bora lehet igen kiváló, száraz is (pikáns muskotályos zamattal).

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Tokaj-hegyaljai borvidék
Grand Tokaj
ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio