selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
Grand Tokaj logó


Grand Tokaj

Aszú 5 puttonyos 2013

Tokaj-hegyaljai borvidék

5.800 Ft
db
Egységár: 11.600 Ft / liter
Áraink bruttó árak
     
Fehér
édes
0.50 liter
Aszú 5 puttonyos 2013 0.50
Megjegyzem |

Termékismertető

Főleg Furmint és Hárslevelű az alapbor, de kisebb mennyiségben tartalmaz Zétát, Kabart és Kövérszőlőt is. Az erjedésben lévő alapborhoz tettük hozzá az aszúszemeket, 24 órán keresztül áztattuk, majd 2 napig ülepítettük. Az erjesztés tartályban történt, amit egy derítés és a szűrés követett. A Szegi pincénkben történik a hordós érlelés 2014 április-május óta. Első és másodtöltésű 5 hektoliteres hordókban van a tétel, melyeket három különböző magyar kádár készített. Színe vibráló sárga. Illatában nagyon komplex. Az aszúszemekből adódóan botrytis, narancshéj és grillázs, füge és egzotikus virágok, pici kaporral a végén. Kóstolva, ízében nagyon tiszta gyümölcsösség, narancs, birs és körte. A savak kereken és hosszan tartják a bort, a friss újhordós érlelés szépen egészíti ki az ízérzetet. A végén lime-os, grapefruitos lecsengéssel és érett ízérzettel hosszan tölti ki a szánkat. Nagy potenciállal rendelkező, hosszú fejlődési szakasz előtt álló, igazi Tokaji borkülönlegesség. A 2013-as Tokaji Aszú 100%-ban vásárolt aszúszemekből készült. A 2013-as nagyon jó évjárat volt, magas minőségű, botrytis által teljesen átszőtt aszúszemeket tudtunk szüreteltetni.

Fehér Cuvée

Fehér Cuvée

A mai értelemben többfajta tudatos arányban házasított bort nevezzük cuvée-nek. Egyes termelők csúcsborai a legjobb vörösborok összeházasításával jönnek létre. Ilyenkor a bortörvény előírásainak megfelelően a cuvée-t alkotó
szőlőfajtákat a címkén fel kell tüntetni. Eredetileg a pezsgő készítéshez házasított és egalizált alapbort nevezik cuvée-nek.

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Tokaj-hegyaljai borvidék
Grand Tokaj
ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio