selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
Grand Tokaj logó


Grand Tokaj

Aszú 6 puttonyos 2013

Tokaj-hegyaljai borvidék

12.300 Ft
db
Egységár: 24.600 Ft / liter
Áraink bruttó árak
     
Fehér
édes
0.50 liter
Aszú 6 puttonyos 2013 0.50
Megjegyzem |

Termékismertető

Főleg Furmint és Hárslevelű aszúszem, de kisebb mennyiségben tartalmaz Zétát, Kabart, Kövérszőlőt és Sárgamuskotály aszúszemet is. Az alapbor 100% Furmint. Az erjedésben lévő alapborhoz tettük hozzá az aszúszemeket, 24 órán keresztül áztattuk. Préselést követően az erjesztő tartályban és hordóban történt. A Szegi pincénkben történik a hordós érlelés, ahol 136-500 literes hordókban érlelődik minimum 18 hónapig ez a borunk. A 2013-as Tokaji Aszú 100%-ban felvásárolt aszúszemekből készült. A 2013-as nagyon jó évjárat volt, magas minőségű, botritisz által teljesen átszőtt aszúszemeket tudtunk szüreteltetni. Ajánljuk érett kemény, vagy kéksajtokhoz, libamájhoz, csokoládés desszertekhez és créme brulée-hez.

Fehér Cuvée

Fehér Cuvée

A mai értelemben többfajta tudatos arányban házasított bort nevezzük cuvée-nek. Egyes termelők csúcsborai a legjobb vörösborok összeházasításával jönnek létre. Ilyenkor a bortörvény előírásainak megfelelően a cuvée-t alkotó
szőlőfajtákat a címkén fel kell tüntetni. Eredetileg a pezsgő készítéshez házasított és egalizált alapbort nevezik cuvée-nek.

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Tokaj-hegyaljai borvidék
Grand Tokaj
ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio