selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
Grand Tokaj logó


Grand Tokaj

Késői Arany 2016

Tokaj-hegyaljai borvidék

2.300 Ft
db
Egységár: 4.600 Ft / liter
Áraink bruttó árak
     
Fehér
édes
0.50 liter
Késői Arany 2016 0.50
Megjegyzem |

Termékismertető

Késői szüretelésű édes bor. Mézes és gyümölcsös illatok jellemzik, melyeket az aszú szemekből származó botrítiszes jelleg kísér. Körte-és birsalmalekvár íz jellemzi, melyet fűszeres, aszalt gyümölcsös jegyek egészítenek ki. Ízében kitűnik a kellemes savak és a cukor tökéletes harmóniája. Mangós és grépfrútos, hosszú lecsengésű bor egy árnyalatnyi vanília aromával. A Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály szőlőket külön-külön dolgoztuk fel. Egy éjszakás áztatás után az alapanyagként szolgáló szőlőt préseltük, majd a kinyert mustot hűtöttük és ülepítettük. Az irányított erjesztési folyamat után a borokat háziasítottuk, majd rozsdamentes acéltartályokban érleltük a 2014 augusztusában történő palackozásig. A 2013 novemberében főként túlérett, töppedt Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály aszúszemeket szüreteltünk.

Fehér Cuvée

Fehér Cuvée

A mai értelemben többfajta tudatos arányban házasított bort nevezzük cuvée-nek. Egyes termelők csúcsborai a legjobb vörösborok összeházasításával jönnek létre. Ilyenkor a bortörvény előírásainak megfelelően a cuvée-t alkotó
szőlőfajtákat a címkén fel kell tüntetni. Eredetileg a pezsgő készítéshez házasított és egalizált alapbort nevezik cuvée-nek.

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Tokaj-hegyaljai borvidék
Grand Tokaj
ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio