selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
Balla Géza pincészet logó


Balla Géza pincészet

Kadarka Selection 2016

Erdély / Ménes

3.150 Ft
db
Egységár: 4.200 Ft / liter
Áraink bruttó árak
     
Vörös
száraz
0.75 liter
Kadarka Selection 2016 0.75
Megjegyzem |

Termékismertető

A 2016-os évjárattól bevezetett Selection sorozat alapanyaga idősebb ültetvényekről származó válogatott szőlőből és válogatott hordókból kerül palackozásra, kiemelve a tiszta, elegáns, hordóhatástól mentes fajtakaraktert.

Kadarka

Kadarka

Bora - jó érés esetén - kiemelkedően fűszeres zamatú. Kötöttebb és löszös talajon magasabb minőségű, testesebb vörösborokat, míg lazább homoktalajon vékonyabb, üdébb borokat terem.
Származása bizonytalan; egyesek kis-ázsiai eredetűnek tartják, mások pedig Albániát jelölik meg származási helyéül. A neve az albániai Shkodra város szerbhorvát "Skadar" nevéből ered. Magyarországra a Balkán-félszigetről került, valószínűleg szerb közvetítéssel, a török kiűzését követően, a 18. században. Hazánkban gyorsan elterjedt és a reformkorban már szinte minden borvidékünkön termesztették; napjainkra termőterületei lecsökkentek. Leghíresebbekké az alföldi Kadarka (Kiskőrös) és a szekszárdi Kadarka borok váltak. A magyar borvidékek közül a kadarka igazi otthona a keceli, illetve a szekszárdi borvidék.

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Erdély / Ménes
Balla Géza pincészet
ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio