Akciós termékek

Gyártók

Információ

Lista rendezése gyártónként Pastor pince

Pastor borok a Szekszárdi borvidékről. A szekszárdi Présház utcában nőttem fel. Mint ahogy minden kisgyerek, akinek a rokonsága bortermeléssel foglalkozik, én is minden hétvégén a szőlőben voltam. Szedtem a vesszőket, fel akartam ülni a traktorra, és ha csak három fürtöt is szedtem le a szüret alatt, boldog voltam, hogy ott lehetek a felnőttekkel.

Aztán szűk lett számomra a vidék, és világot szerettem volna látni. Londonba vezetett az utam, és néhány kacskaringó után egy borbárba kerültem. Nemzetközi csapatban dolgoztam mint borpincér, és folyamatosan bővítettem a borismeretemet. A különböző nációkhoz tartozó személyzet között a bor és a munka barátságokat szőtt. Kicseréltük az otthoni tapasztalatainkat, és eljutottunk egymás hazájának távoli termőhelyeire. Így kerültem később Ausztráliába, Dél-Amerikába, keresztül-kasul, át a borvidékeken. Bárhol jártam, mindenütt a kézműves családi pincészetek vonzottak, az óriási csúcstechnológiával dolgozó borkombinátok világa messze állt tőlem. Messze a szülőhazától jöttem rá, hogy az a harmónia, amit kint tapasztaltam, Szekszárdon is megtalálható a borban, és vissza kell térnem a gyökereimhez. A tüzes, de mégis letisztult, és őszinte borokat szeretném a fogyasztóhoz eljuttatni.

A Pastor Pince jelenleg három hektár szőlőterületről készíti dűlőszelektált borait. Szőlőterületeink az Előhegyen (Cabernet Sauvignon), a Görögszó dűlőben (Merlot, Cabernet Franc), a Benedek hegytetőn (Cabernet Franc), Leányváron (Olaszrizling) és a Sauli völgyben (Kékfrankos) helyezkednek el. Fiatalos lendülettel, családi összefogással, a megfelelő hozamkorlátozást alkalmazva szeretnénk megjeleníteni a Szekszárdi Borvidék sokszínűségét.

Juhász Tibor

Mutat 1 - 9 / 9
Mutat 1 - 9 / 9