Szűrők
Betöltés...
Címkék
Nyolc hónapon keresztül, fele-fele arányban acéltartályban és hordóban érlelt bor, elegáns, visszafogott tanninszerkezet, fajtához hű áttetsző megjelenés, nagy mélységekkel és nagy magasságokkal.
A borban a fajtára jellemző intenzív gyümölcsösség, meggyre, feketeribizlire, áfonyára emlékeztető illatjegyek vegyülnek keleti fűszerességgel. Alkoholtartalom (V/V) 14,5%
Intenzív rubinvörös csillogású színe szemet gyönyörködtető. Fűszeres, kiegyensúlyozott aromája a vadvirágokat idézi. Nem hazudik a Kadarka, ízében is egy különleges, gyümölcsös, gazdag világot mutat be nekünk. Alkoholtartalom (V/V) 13%
Színében a fajtára általában jellemző halvány barnás tónus játszik. Illata már késői jellegre hajazva a dzsem koncentráltságát adja vissza, ahol a szamóca mellett a meggy is felismerhető. Ízben először is az édesség kelt meglepetést, amely végigkíséri még lenyelés után is – holott teljesen száraz a bor.
Bock József 70. születésnapja tiszteletére készített vörös cuvée folytatása a Fekete-hegy terméséből. 50% Kékfrankos, 25% Cabernet Franc és 25% Merlot.
A pince zászlós bora, mely egy bordeaux-i típusú házasítás: Cabernet Sauvignon (60%), Cabernet Franc (30%) és Merlot (10%). 24 hónapig új, kisméretű tölgyfahordóban, majd a hordós érlelést követően legalább 1 évig palackban fejlődik. Mély, sötét intenzitású, bíborba hajló sötétvörös színárnyalat jellemzi.
Világfajta, mely a villányi borvidéken otthonra lelt. Míg a világ más területein a Sauvignon az első számú Cabernet, addig Villányban a Cabernet Franc egyre inkább előtérbe kerül. Erjesztést követően, 12 hónapig nagy tölgyfahordóban érlelődik.
Erjesztést követően, 12 hónapig nagy tölgyfahordóban érlelődik. Sötét intenzitású, mélyvörös színű nagy testű bor. Illatában és ízében erdei gyümölcsök fedezhetők fel. Sok éves érlelési potenciállal bír.
A pincészet nagy válogatása, mely csak kiemelkedő évjáratokban készül.
A pincészet legnépszerűbb bora. A villányi borvidék legszebb dűlőiből származó szőlőfajtákból készült, Cabernet gerincre épülő, Merlot, Pinot Noir, Portugieser, Kékfrankos, Syrah házasítása. Alkoholtartalom (V/V) 14%
Fekete-hegy dűlőből származó, erős hozamkorlátozás mellett termett Cabernet Franc, mely csak kimagasló évjáratokban készül. Erjedést követően 24 hónapig új barrique hordóban érlelődött. Gránátvörös színű telt bor. Illatában érett cseresznye, szeder jelenik meg aszalt gyümölcsös aromák kíséretében. Ízében a gyümölcsök mellett csokoládé, dohány fedezhető fel.
Villányból, az Ördögárok dűlőből származó, hozamkorlátozással szüretelt prémium Cabernet Franc.
Fekete hegy dűlő hozamkorlátozott terméséből készített közepesen testes vörösbor. Acéltartályban történő erjedés után 12 hónapig érlelődött másodtöltésű barrique hordóban. Bíborvörös szín jellemzi. Illatában, ízében meggy, cseresznye fedezhető fel, melyet csokoládés aromák egészítenek ki.
Az Ördögárok dűlőből válogatott, kizárólag Merlot fajtából készülő különleges minőségű bor, mellyel csak kiemelkedő évjáratokban találkozhatunk. Alkoholtartalom (V/V) 14,83
Az erjesztést követően, 12 hónapos nagy tölgyfa hordóban történő érlelés után kerül palackba. Mély, sötétrubin színe mellé, szederre, fekete ribizlire emlékeztető illatok és ízek párosulnak. Alkoholtartalom (V/V) 14,9%
Villány meghatározó szőlőfajtája, amely minden évben néhány hónapos ászkolás után kerül palackba. Színe bíborvörös, lilás árnyalattal, ízében finom gyümölcsösség, cseresznye, meggy.
Bocor dűlőből származó, hozamkorlátozás mellet termett különleges fajta.
Kivételesen gazdag aromavilágú, harmonikus, selymes, fenséges bor. Emlékezetes pillanatok felejthetetlen kísérője. Vad- és marhaételek, gyümölcsös desszertek tökéletes társa.
Gondos válogatás után pincénként (Eszterbauer, Mészáros, Bodri, Takler) egyenlő részvétellel készült el a Szekszárdi ETALON Cuvée, melyet Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc és Cabernet sauvignon és Syrah házasítása. Igen komplex, húsos vörösbor érett erdei és aszalt gyümölcsök magával ragadó jegyeivel és persze igazi szekszárdi fűszerességgel.
A prémium kategóriájú „Optimus” Cuvée bor alapanyagait Merlot, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc leginkább különleges és kiemelkedő kishordóit házasítottuk össze. A nagy vörösborok kedvelőinek ajánljuk 16-18 °C fokon nemes vadak és marhahúsból készült ételek, leginkább steakek kísérőjeként. Az élet nagy pillanatainak el nem feledésére kiváló társ…
Az Optimus Cuvée a Selection sorból kiemelt önálló márkanevű csúcsbor, ami a pincészet legjobbjainak a legjobbja. Az alapborok csak hibátlan minőségű Merlot, Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon és Kékfrankos szőlőből készültek.